Tidligere forsknings- og utdanningsminister Sandra Borch (Sp) på pressekonferansen der hun trekker seg som statsråd. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Nemnda for studentsaker ved Universitetet i Tromsø har behandlet og konkludert i saken som angår masteroppgaven til Sandra Borch (Sp), melder iTromsø.

Saken om masteroppgaven til den tidligere forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (Sp) har vært gjenstand for mye oppmerksomhet og debatt.

Nå har saken blitt gjennomgått av Universitetet i Tromsø.

Det er ikke klart om mastergraden hennes strykes, ti år etter at hun leverte den inn på universitetet. Men det regnes som én mulig utgang på det hele.

Sandra Borch selv venter med å si noe mer om saken, melder NTB:

– Jeg avventer resultatet av Universitetet i Tromsø sin gjennomgang av masteroppgaven min før jeg gir ytterligere kommentarer, skriver Borch i en SMS til iTromsø.

Borch gikk av som forsknings- og høyere utdanningsminister 19. januar etter at det ble avslørt at hennes egen masteroppgave inneholdt tekster fra andres oppgaver.

Borch kalte inn til en pressekonferanse hvor hun erkjente feil og kunngjorde at hun trakk seg.

Hele 21,9 prosent av teksten var kopiert fra kilder som ikke var kreditert, ifølge NRK.

Oppgaven ble skrevet mens Borch, ifølge henne selv, hadde en travel hverdag som leder for Senterungdommen. Hun avviser at hun har jukset bevisst.

I ettertid har Borch også fått tilgang til sensuren fra Universitetet i Tromsø, der det står at plagiatet ble avslørt allerede i 2014 da oppgaven ble levert. Borch fikk karakteren D på masteroppgaven, altså en hårsbredd fra stryk.

Den endelige dommen fra UiT er ventet å komme i midten av mars.

Sandra Borch har vært en i en rekke av statsråder som har vært i hardt vær i senere tid. Hun og to andre har gått av (Anette Trettbergstuen, Ap, og Ola Borten Moe, Sp), mens det fortsatt er et visst spetakkel knyttet til Tonje Brenna, Ap. Se også artikkel under.

Les også: 

Nettet snører seg sammen rundt Tonje Brenna

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.