Universitetet i Tromsø annullerer Sandra Borch (Sp) sin masteroppgave. Borch sier hun ikke kommer til å klage på vedtaket. Dermed spørs det om hun kan gjøre et comeback, slik noen trodde.

Borch legger seg flat.

– Jeg har gjort feil og slurvet og tar selvfølgelig konsekvensene av det. Jeg aksepterer at min masteroppgave annulleres og kommer ikke til å klage på vedtaket, sier Sandra Borch selv i en pressemelding fra Senterpartiets stortingsgruppe.

Borch er ikke utestengt fra Universitetet i Tromsø. Hun må ikke ta hele utdanningsløpet på nytt, men må skrive ny masteroppgave for å få tilbake mastergraden.

Det er en ydmykende situasjon for en som var forsknings- og høyere utdanningsminister å bli tatt i juks. Borch hadde ansvaret for å opprettholde standard på akademiske oppgaver da hun selv ble tatt i juks. Hun hadde sogar anket en student til Høyesterett for å ha kopiert fra sine egne tekster. Denne nidkjærheten står usedvanlig dårlig til hennes egen oppførsel.

– Jeg er motivert for å skrive en ny masteroppgave og vil forsøke å finne tid til det. Utover det anser jeg saken som avsluttet fra min side og vil framover ha fokus på å jobbe med viktige politiske saker i justiskomiteen og som stortingsrepresentant for Troms, sier Borch.

Det er noe merkelig at Borch tror hun kan snu bladet og begynne på et nytt kapittel som om intet har skjedd. Hun utviste en ekstrem grad av skjødesløshet og illojalitet mot det systemet hun var satt til å tjene.

Borch gikk av som forsknings- og høyere utdanningsminister 19. januar etter at det ble avslørt at hennes egen masteroppgave inneholdt tekster fra andres oppgaver. Borch kalte inn til en pressekonferanse hvor hun erkjente feil og kunngjorde at hun trakk seg.

Spørsmålet er om tilliten lar seg gjenreise.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.