Den rødgrønne regjeringen under den åpningen av det 168. Stortinget sist høst. Siden har det vært endringer i bemanningen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB / POOL

Det blir ingen endringer på toppen i andre departementer når Senterpartiet skal hente Sandra Borchs erstatter.

Mange stiller naturlig nok spørsmålet om hvem som skal overta det viktige departementet for utdanning og forskning etter avgåtte Sandra Borch (Sp).

Ofte fører slike avganger til forflytninger av ministre internt i regjeringen, gjerne ved at statsråder fra mindre sentrale  departementer «rykker opp».

Dette skal ikke være aktuelt denne gangen, opplyser NTB.

Regjeringen tar sikte på å utnevne ny forsknings- og høyere utdanningsminister i løpet av de neste dagene, etter det NTB erfarer.

Den nye statsråden vil da bli hentet fra et annet sted enn fra toppen i et annet departement.

Det kan eksempelvis være snakk om en tidligere Sp-minister, man han ta inn en av partiets mer erfarne kommunalpolitikere eller byråkrater, eller det kan bli en politisk mindre profilert person med bakgrunn fra utdanningssektoren.

Sandra Borch (Sp) gikk av som forsknings- og høyere utdanningsminister fredag kveld fordi hun hadde brukt tekst fra andre i sin masteroppgave i rettsvitenskap uten å oppgi kilden.

Hun leverte masteroppgaven ved Universitetet i Tromsø i 2014. Oppgaven ble undersøkt av UiT og ikke registrert som fusk da den ble levert.

E24 og Dagens Næringsliv har funnet flere passasjer i oppgaven som er identiske med deler av to andre masteroppgaver. Hun oppga ikke de andre masteroppgavene som kilde.

Les også: 

Støre ber statsråder gå gjennom egne eksamens- og masteroppgaver

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.