Jonas Gahr Støre sier han fortsatt har tillit til Ingvild Kjerkol (Ap) som statsråd etter at det ble oppdaget tekstlikheter i masteroppgaven hennes.

Støre hadde invitert til pressekonferanse om Kjerkol-saken kl. 18.15 i kveld. Det ble en kort affære. NTB melder om saken.

– Dette er forhold som er uavhengige av den jobben Ingvild gjør som helse- og omsorgsminister. Det er fra tiden før min regjering, og jeg har tillit til Ingvild som helse- og omsorgsminister, og er glad for at Nord universitet vil foreta en vurdering av oppgaven, sier Støre (Ap) på en pressekonferanse mandag kveld.

Støre sier at han tar saken på alvor.

– Det er opp til hvert enkelt universitet og hver enkelt høyskole, og ikke meg som statsminister, å avgjøre hvem som har brutt regelverket, sier Støre.

– Jeg vil ikke gjøre noen videre vurdering av denne saken før vi har kjennskap til universitetets behandling.

Her kan det virke som Støre overlater ansvaret til Nord universitet.

Hele saken dreier seg om anklager om plagiat i Kjerkols masteroppgave.

Kjerkol ser ut til å bli statsråd nummer to tatt i plagiat

Kjerkol har påpekt at hennes masteroppgave gikk gjennom sensuren ved Nord universitet, og at hun synes det er fint at universitetet skal se på teksten på nytt.

Regjeringskollega Sandra Borch (Sp) trakk seg fredag kveld som forsknings- og høyere utdanningsminister etter at det ble kjent at hun hadde brukt andres tekst i sin masteroppgave i rettsvitenskap uten å oppgi kilden.

Støre sa at han fikk beskjed om at Borch trakk seg samtidig med at han ble kjent med anklagene om plagiat. Dette virker som en antydning av at også Borch kunne ha blitt sittende hvis hun ikke selv hadde tatt ansvar og trukket seg.

Oppdatering:

Bare i dag har Dagens Næringsliv oppdaget seks tilfeller av tekstlikhet i Kjerkols mye omtalte masteroppgave, tre av disse etter Støres pressekonferanse.

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.