Ole Meier Kjerkol var ansatt ved Høgskolen i Nord-Trøndelag 1996-2013, og rektor 2003-2007. Dette er samme skole hvor Ingvild Kjerkol leverte inn sin mye omtalte mastergradsoppgave.

Høgskolen skiftet navn til Nord universitet i 2016 sammen med Universitetet i Nordland og Høgskolen i Nesna.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkols mastergradsoppgave inneholder en hel rekke avsnitt har vist seg å være rene kopier hentet fra andre tekster.

Dette har skjedd uten anførselstegn og skikkelige henvisninger, og blir av flere eksperter ansett som åpenbare plagiater. Samtidig kommer det stadig nye avsløringer ettersom hennes mastergradsoppgave granskes nøye.

Kjerkols master­oppgave har enda mer kopiert tekst

Selv førsteamanuensis Thomas Laudal, som i går støttet Kjerkol, har nå snudd 180 grader i saken.

– Jeg syns ikke oppgaven var så alvorlig belastet i går, men nå har det kommet nye ting, sier Laudal ved Universitetet i Stavanger til VG.

Men Kjerkol står på sitt, og fikk i går støtte fra statsminister Jonas Gahr Støre.

Det er selvsagt en del år mellom perioden da helseministeren tok sin mastergrad og perioden da hennes far var ansatt ved samme institusjon. Men det er meget sannsynlig at Ole Meier Kjerkol fortsatt kjente en del av de som fortsatt er ansatt ved Nord universitet.

Dette kan i verste fall for Kjerkol åpne opp for flere spørsmål rundt hennes masteroppgave. Støre har på mange måter overlatt til Nord universitet å avgjøre Kjerkols fremtid. Her kan man fort åpne for spørsmål rundt habilitet.

Dette øker samtidig problemet ved at granskningen Nord universitet skal gjennomføre av Kjerkols masteroppgave er unntatt offentlighet.

Det bør bemerkes at Ole Meier Kjerkol døde i 2017, og ikke kan ha påvirket dette selv. Det er ikke han som er under anklage i den pågående situasjonen.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.