Ap-statsråd Ingvild Kjerkol har til nå hevdet at hun ikke kopierte tekst i masteroppgaven sin. TV 2 kan nå fortelle at Kjerkol overfor Nord universitet har en helt annen versjon enn at hun ikke har kopiert tekst.

27. og 28. februar møtte Kjerkol og hennes medstudent til såkalte fuskesamtaler med administrasjonen ved Nord universitet. I disse samtalene får studenter som mistenkes for juks, mulighet til å gi sin versjon og oppklare eventuelle misforståelser.

I disse møtene har Kjerkol erkjent at hun har hentet tekst fra originalkilder uten korrekt kildehenvisning, forteller kilder til TV 2.

Som forklaring på at dette har skjedd, har Kjerkol forklart i møtet med universitetet at hun «fikk tidsnød» og at det ble «litt slurv» i sluttarbeidet, ifølge TV 2s kilder.

Kjerkols advokat, Marianne Klausen, skriver dette i en tekstmelding til TV 2:

«Dette er et sitat fra et utkast til referat som ikke er korrekt gjengitt. Vi kan derfor ikke kommentere dette», skriver Klausen.

TV 2 har ikke selv sett disse dokumentene.

Allerede da Kjerkols oppgave ble innlevert i 2021 avdekket plagiatkontrollen ved Nord universitet en plagiat/tekstlikhet på 19 prosent.

Kjerkol og hennes advokat forsøkte i et brev til Nord universitet å få stoppet en ny vurdering av masteroppgaven, men universitetet svarte:

«Fuskesaker har ingen foreldelsesfrist.»

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.