Nylig avgått helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap). Foto: Terje Pedersen / NTB

Den siste plagiatkontrollen av Ingvild Kjerkols (Ap) masteroppgave viste et tekstsammenfall på hele 43 prosent, fordelt på over 461 tekstblokker.

Det viste seg å være mye verre fatt med Ingvild Kjerkols masteroppgave enn først antatt.

I den første plagiatkontrollen høsten ble det påvist 19 prosent tekstsammenfall over 245 ulike tekstblokker, melder NTB.

Det kommer fram i avgjørelsen til klagenemnda ved Nord universitet, som TV 2 publiserte fredag kveld. Også NRK har tilgang til hele det 12 sider lange vedtaket.

Torsdag ble det kjent at masteroppgaven Kjerkol skrev sammen med en medstudent underkjennes. Klagenemnda ved Nord universitet mener Kjerkol har fusket forsettlig. Fredag gikk Kjerkol av som helse- og omsorgsminister.

Kjerkol uttalte i et avklaringsmøte med Nord universitet i forkant av beslutningen «det ville være høyrisiko for henne å fuske og at hun aldri ville gjort det», heter det i rapporten.

Hun mener med andre ord at en tekstlikhet på 43 prosent, nær halvparten av alt som er levert, har fremkommet ved en ren tilfeldighet.

Les også: 

Høyres helsetopp: – Stor forståelse for Kjerkols avgang

 

Bestill fra Document i dag:

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.