Helse‐ og omsorgsminister Ingvild Kjerkol under en omvisning Aker sykehus. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Skulle helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) bli tatt for fusk,  må hun gå, mener Arbeiderparti-politiker Trude Basso.

Hittil har det vært nokså stille internt i Arbeiderpartiet om den saken som er oppstått omkring helseminister Ingvild Kjerkol og hennes mulige fusk med sin masteroppgave.

Men nå melder de første, kritiske røstene seg fra partiorganisasjonen, ifølge NTB.

Det gis fra enkelte klart uttrykk for at Kjerkol kan bli nødt til å gå, slik Senterpartiets statsråd Sandra Borch gjorde før helgen, i en liknende sak.

Ap-politiker Trude Basso er overlege, kommunalråd og bystyrerepresentant i Trondheim, og sier til Nettavisen at Kjerkol ikke kan fortsette som minister, dersom hun det viser seg at han har fusket.

– Det er ikke akseptabelt, og ikke forenelig med å være minister, og da må hun gå av, sier Basso til avisen.

Kjerkol har måtte svare for seg etter at VG og NRK la masteroppgaven hennes under lupen. Der fant de passasjer som er identiske med andre akademiske tekster.

Ap-kollega Basso synes det vil være trist om helseministeren må gå av, men mener at dette er en prinsippsak hvor det skal være likhet for alle.

Basso tilhører ikke partiets mest profilerte navn, men det legges likevel trolig merke til at støtten til Kjerkol internt i partiet ikke synes å være unison, om det er hold i mistanken om fusk.

Kjerkhol har også tidligere møtt motbør internt i partiet, se sak under.

Les også:  

Vestvågøy lokallag melder seg ut av Arbeiderpartiet i protest

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.