Statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Javad Parsa / NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har i lys av Sandra Borchs plagiatsak bedt andre statsråder gå gjennom sine egne skoleoppgaver.

Avsløringen av utdanningsminister Sandra Borchs plagiering i masteroppgaven i sitt studium i rettsvitenskap, har skapt bekymring hos statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Det er åpenbart at han frykter flere slike saker, noe som de fleste vil mene er det siste denne regjeringen nå trenger. Belastningen i form av store og mindre avsløringer av statsråder, har allerede vært historisk høy for Støres regjering.

Nå ber statsministeren de enkelte statsråder forsikre seg om at det ikke finne flere slike skjeletter som kan ramle ut av  skapene.

Han vil imidlertid ikke ta initiativ til en systematisk gjennomgang, men sier at han forventer å få beskjed dersom det finnes ting han bør være oppmerksom på.

Hva som vil bli konsekvensen dersom han i fortrolighet får vite fra en statsråd at også vedkommende har uoppdaget juks i sin skolehistorikk, har Støre ikke gått nærmere inn på.

– Jeg må legge til grunn at det som oppgis i CV-er og oppgaver stemmer med virkeligheten. Vi må basere oss på tillit og at det de sier de har levert og de karakterene de har fått stemmer, sier statsministeren til NRK.

Han sier samtidig at informasjonen om Borchs plagiat ikke kom frem i samtaler før hun ble statsråd.

Les også: 

Listhaug: – Tidenes skandale-regjering

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.