Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp). Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) bør bli nestleder i Senterpartiet etter Ola Borten Moes avgang, mener fylkesleder i Trøndelag.

Spørsmålet om hvem som skal overta nestlederjobben i Senterpartiet eter Ola Borten Moe, er langt fra avklart.

Landbruksminister Sandra Borch ble raskt spilt inn som et alternativ (se sak under), men hun har ikke erklært noen umiddelbart interesse for jobben. Hun har heller ikke avvist muligheten.

Nå foreslås forsvarsminister Bjørn Arild Gram, en person som det så langt har vært nokså lite kontroverser og uro omkring i regjeringen.

Som følge av situasjonen i Ukraina og den økte politiske spenningen i Europa, har forsvarsministerposten har vært mer sentral og krevende enn på lang tid.

Forslaget kommer fra det innflytelsesrike partilaget i Trøndelag. NTB melder om saken.

– Han har lang og bred erfaring fra hele partiorganisasjonen, både som tillitsvalgt og som folkevalgt, sier fylkesleder Ole Herman Sveian i Trøndelag Senterparti til Aftenposten.

Sveian understreker at dette ikke er et spørsmål som skal behandles av partiet nå, men at han holder en knapp på Gram når landsmøtet skal samles.

– Han har ledet KS i to år gjennom pandemien, og fremstår veldig stødig i den rollen også. Han viser at han har bredde i tilnærmingen sin, sier han.

Ola Borten Moe sa fredag at han går av som forskning- og høyere utdanningsminister og som nestleder i Senterpartiet.

Statsminister Jonas Gahr Støre jobber nå parallelt med å finne en erstatter i statsrådsrollen.

Les også: 

Fylkesleder foreslår Sandra Borch som ny Sp-nestleder

Sommerlesning! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.