Landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Hvem skal overta etter nå avgåtte Ola Borten Moe? Fylkesleder Frank Johnsen i Nordland Sp spiller inn Sandra Borch som ny nestleder i Senterpartiet.

Både Senterpartiet og den rødgrønne regjeringen fikk brått et problem denne fredagen, da den profilerte Sp-politikeren Ola Borten Moe brått takket for seg som både nestleder i partiet og som statsråd.

Les om avgangen: 

Ola Borten Moe trekker seg, Støre og Vedum uttaler seg etter avgangen

Nå har Senterpartiet og statsminister Støre (Ap) fått et nokså betydelig tomrom å fylle. Gode, kjente og politisk erfarne Sp-kandidater står ikke i kø til å fylle den tomme nestlederstolen og den tomme statsrådsposten.

Helst hadde man sett at en og samme person tok begge rollene, og på den måten overtok hele Borten Moes rolle.

Men hvem skal det være? Det har ikke vært “nevnt navn i fleng”.

Men Fylkesleder Frank Johnsen i Nordland Sp spiller inn Sandra Borch som i første omgang ny nestleder i Senterpartiet

– Så er det sånn at partiet må få på plass ny nestleder, og da tenker vi at Sandra Borch vil være en god kandidat. Hun vil samle Nord-Norge, og har vist seg som en dyktig politiker som statsråd, sier Johnsen til TV 2.

Ola Borten Moe gikk fredag av som statsråd og nestleder i Senterpartiet etter å ha brutt habilitetsreglene. Han ønsker heller ikke å ta gjenvalg til Stortinget i 2025.

Sandra Borch er i dag landbruks- og matminister.

Dette er tradisjonelt en svært viktig post for Senterpartiet. Det er ikke åpenbart at det vil være noen forfremmelse for henne å tre inn i avgåtte Ola Borten Moes rolle som forsknings- og høyere utdanningsminister. Her må det trolig en annen person på banen fra partiet.

Denne kabalen bør ansett gå opp temmelig raskt for både Sp og for regjeringen. Nå må man prøve å gjenskape en viss politisk stabilitet før kommunevalgkampen braker løs for fullt.

Mange vil mene at det er en sterkt skadeskutt rødgrønn regjering som går høsten i møte.

Les også: 

Er det ingen hjemme i regjeringen?

Sommerlesning! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.