Javier Milei har besluttet å legge ned Instituto Nacional contra la Discriminación, la Xenofobia y el Racismo (INADI) – Det nasjonale institutt mot diskriminering, fremmedfrykt og rasisme – har presidentens talsmann Manuel Adorni kunngjort:

– Vi fortsetter avviklingen av institusjoner som ikke tjener noe formål eller er til nytte for det argentinske folk, i dette tilfelle INADI. Vi kan ikke pålegge folket å betale for slikt via skatteseddelen.

Fremmedfrykt og mangfold

INADI ble opprettet i 1995 med mål å utarbeide «nasjonale retningslinjer for bekjempelse av alle former for diskriminering, fremmedfrykt og rasisme samt å fremme mangfold i samfunnet».

INADIs logo i alle regnbuens farver.

INADI mottar og fører register over klager på diskriminerende, fremmedfiendtlig eller rasistisk adferd. Instituttet gir råd til statsadvokatembedet og domstolene samt enkeltpersoner eller grupper som føler seg diskriminert eller utsatt for fremmedfrykt og/eller rasisme.

Aktivistjobber for sosialister

Adorni reiste tvil om «egnetheten» til de som driver visse statlige institusjoner og omtalte dem som «politiske avlukker hvor det genereres aktivistjobber» for sosialister.

Parlamentarikeren Ramiro Marra har kritisert byrået for å innskrenke ytringsrommet og for å forfølge meningsmotstandere:

– Jeg ble selv anmeldt for i et tilfelle å ha sagt at demonstrantene var kriminelle og burde fengsles.

30.000 offentlig ansatte sparket

Organisasjonen har vel 400 ansatte på 43 avdelinger over hele Argentina som behandler rundt 2500 klager i året. De fleste av klagene er knyttet til funksjonshemning, seksuell legning eller kjønn. Byrået forvaltet 1150 millioner dollar i 2023.

Siden Milei tiltrådte 10. desember har han ifølge France24, sagt opp 30.000 offentlig ansatte. 

 

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.