UCLA David Geffen School of Medicine har falt på rangeringene, og noen fakultetsmedlemmer peker på opptaksbeslutninger som «prioriterer mangfold fremfor meritter» som en sannsynlig årsak.

University of California, Los Angeles’s David Geffen School of Medicine har lenge vært ansett som en av verdens beste.

I 2021 ble en svart student inntatt på skolen med karakterer og testresultater langt under kravet. Da en inntaksansvarlig uttrykte bekymring for kandidaten, eksploderte visedirektøren for opptak, Jennifer Lucero, i sinne, forteller to varslere til Washington Free Beacon.

Luceros argument var at siden svarte amerikanske kvinner døde oftere enn alle andre, så «trenger vi slike folk på medisinstudiet.»

Gjenkriminelle og narkomane dør vel enda oftere, men slippes neppe inn på UCLA av den grunn.

Luceros reaksjon fikk derfor noen av de opptakssansvarlige til å føle seg ukomfortable, og en av dem kalte det «urovekkende».

I intervjuer med Free Beacon og klager til UCLA-tjenestemenn, inkludert etterforskere ved universitetets kontor for forebygging av diskriminering, sier fakultetsmedlemmer med førstehåndskunnskap om opptaksprosessen at den har prioritert mangfold fremfor meritter, noe som har resultert i stadig mindre kvalifiserte klasser som nå sliter med å lykkes.

I løpet av tre år etter at Lucero ble ansatt i 2020, falt UCLA fra 6. til 18. plass på U.S. News World Reports rangering for medisinsk forskning. Og i noen av kullene hun tok opp, strøk mer enn 50 prosent av studentene på standardiserte tester i akuttmedisin, familiemedisin, indremedisin og pediatri.

Disse viktige prøvene tas vanligvis på slutten av hver kliniske rotasjon, og måler grunnleggende medisinske kunnskaper. De spiller en sentral rolle i søknaden til spesialistutdanningen. Selv om bare 5 prosent av studentene stryker på hver test på landsbasis, er tallene mye høyere ved UCLA, og har tidoblet seg i noen fag siden 2020.

I samme tidsperiode falt antallet asiatiske studenter betydelig. Andre universiteter i USA har tidligere blitt dømt for å diskriminere blant annet asiatiske studenter, som i gjennomsnitt har langt høyere karakterer enn andre grupper.

Prioriterer man søkere fra utvalgte grupper, så diskriminerer man automatisk andre søkere.

– Rase-baserte opptak har gjort UCLA til en ‘mislykket medisinsk skole’, sa et tidligere medlem av opptaksstaben.

– Vi ønsker rasemangfold så sterkt at vi er villige til å ta snarveier for å få det.

Harvards opptakspraksis basert på rase skal vurderes av høyesterett

I biografien til Lucero på skolens nettside står det at hun «deltar aktivt i rekrutteringen av underrepresenterte studenter til legeyrket gjennom sitt arbeid i pathway- og outreach-programmer».

«Som Chicana*-lege er hun spesielt interessert i mangfoldsspørsmål i medisinen og ulikheter i tilbudet av fødselshjelp til fargede kvinner», heter det på nettstedet.

Skolens nettside har et «Anti-rasisme veikart» og hevder at den er forpliktet til å bekjempe «strukturell rasisme».

UCLA krevde at førsteårs medisinstudenter skulle delta på en forelesning i mars om «rasemessig rettferdighet», der en gjesteforeleser fikk deltakerne til å synge «Free Palestine», ifølge en rapport.

Lucero sitter som nestleder for styret for  equity, diversity, and inclusion (utfallslikhet, mangfold og inkludering) ved UCLA anestesiavdeling.

Offentlige skoler i California har ikke lov til å ta hensyn til rase under opptaksprosessen, og universitetet risikerer nå søksmål.

* Chicano-Chicana en etnisk identitet meksikanske amerikanere som har et ikke-angloamerikansk selvbilde, og som omfavner sine meksikanske forfedre.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.