Lillehammer Arbeiderparti ønsker å utrede behovet for døgnåpne barnehager i kommunen. Dette melder Dagsavisen.

«Vi ønsker å se på muligheten for å utrede behovet for døgnåpen barnehage», uttaler Elin Stjer, leder i Lillehammer Arbeiderparti.

Forslaget om å igangsette et pilotprosjekt ble nylig vedtatt under partiets årsmøte.

«Dette er sett i lys av en dimensjoneringsplan som er lagt ut på høring på Lillehammer nå, hvor man skal se på barnehage og skole og fremtidens eldreomsorg. En av knapphetsgodene er personell, og det blir verre i fremtiden», sier hun.

Barnehager er normalt stengt fra 17.00 i dag.

«Døgnåpne barnehager blir ansett for å være kontroversielt, men hvorfor skal det være det? Det er litt i likestillingens navn, dette», kommenterer Stjer til Dagsavisen.

Det er ikke tenkt at det skal kjøres fullt pedagogisk opplegg gjennom natta.

«Barn skal sove på natta. På dager hvor mor eller far har dagarbeid, er barna der på dagen», forklarer Stjer.

«Man har eksempler fra Sverige og Danmark, som har hatt det lenge. Mannen min gikk i heldøgnsbarnehage på syttitallet i Danmark. Det var en del av den sosialistiske vinklingen inn mot bydelen rundt København den gangen».

Elin Stjer (Ap) tror at døgnåpne barnehager kan være et ledd i å få flere ansatte til helsevesenet.

Leder i Utdanningsforbundet Lillehammer, Anne Grete Moen, er overrasket over forslaget. Hun peker på at det er utfordringer med rekruttering også i barnehagene.

Nestleder Kai Øivind Brenden i Norsk Sykepleierforbund (NSF) forteller at døgnåpne barnehager ikke er noe de har på agendaen.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp boken av Alf. R. Jacobsen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.