Øystein Svendsen skal ha sluttet i Unibuss «etter eget ønske». Likevel beholder han millionene han tjente i sin nye jobb i samme konsern.

Svendsen har vært administrerende direktør i Unibuss, men 2. februar meldte Sporveien i en pressemelding at sjefen gikk av «etter eget ønske», skriver Avisa Oslo.

Avgangen ble annonsert kort tid etter at bussene i Oslo slet voldsomt i snø og kulde i januar, og det ble klart at noen hoder måtte rulle.

Øystein Svendsen går imidlertid over i en ny rolle som seniorrådgiver i Sporveien.

Dette er den nye avtalen som er inngått mellom Svendsen, Unibuss og Sporveien:

  • Svendsen bytter kun ut en direktørstilling i Unibuss med rådgiverstilling i Sporveien.
  • Han beholder sin nåværende lønn på 2,5 millioner kroner ut året.
  • Fra 2025 får han en årslønn på 1,8 millioner kroner.
  • Svendsen skal også motta en «kompensasjon» på 1,25 millioner kroner. Denne etterlønnen skal utbetales i to omganger. 625.000 kroner 20. februar i 2024. Samme sum 20. februar i 2025.

Avtalen er signert av Svendsen og Birte Sjule – konsernsjef i Sporveien og styreleder i Unibuss.

Kommunikasjonssjef Cato Asperud svarer for Sporveien etter å ha konferert med Birte Sjule.

– Avtalen om godtgjørelse er knyttet opp mot ansettelsesavtalen som ble inngått da Øystein ble administrerende direktør i Unibuss for 14 år siden. Økonomiske forhold som er definert i avtalen sørger for en ryddig overgang i ansettelsesforholdet fra Unibuss til Sporveien, sier han.

Asperud understreker at avtalen ikke er underlagt noen offentlighetslov, og derfor ikke vil utdype noe rundt forholdene i den gamle ansettelsesavtalen til Øystein Svendsen i Unibuss.

Øystein Svendsen selv har ikke besvart henvendelser om lønnspakken.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.