Fra Villa Bellini-parken i Catania på Sicilia. Foto: Matthias Süßen / cc by-sa 4.0 / Wikimedia Commons.

Voldskriminalitet som importeres med masse­innvandringen skaper sjelden overskrifter lenger i Europa, men det gjør en gruppe­voldtekts­sak fra Sicilia med et 13-årig offer, der kjæresten ble tvunget til å se på.

Det var i 19-tiden sist tirsdag i Villa Bellini-parken i sentrum av den italienske øyas nest største by Catania at en 13 år gammel jente og hennes noen år eldre kjæreste ble frihets­berøvet av sju egyptiske ungdommer mellom 15 og 19 år som var kommet til Sicilia mellom 2021 og 2023.

I en ende av parken som var folketom, men grensende til en fornøyelses­park, ble det purunge kjæreste­paret tvunget inn i et lite bygg som rommer toaletter, der de bad tynt om at volds­gjengen ikke skulle gjøre dem noe.

Snart begynte noen av de egyptiske tenåringene å omringe og beføle den unge jenta, mens andre holdt kjæresten hennes fast. Begge de italienske ungdommene gjorde anskrik, men uten å bli hørt av noen i nærheten som kunne gripe inn.

To av de mindreårige egypterne voldtok så 13-åringen, som fortsatte å be om å bli latt i fred under voldtektene. De andre tvang kjæresten hennes til å se på mens han skrek av desperasjon over begges hjelpeløshet mot overmakten.

Da det var gått en stund, klarte tenårings­paret å stikke av og varsle omgivelsene om ugjerningen. Politiet ble straks tilkalt, og innen 24 timer var de sju egypterne pågrepet. En av dem forsøkte forgjeves å rømme landet, og en annen valgte å samarbeide med politiet. 13-åringen kunne deretter gjennom et enveis­speil identifisere de to som voldtok henne. Politiet har sikret seg DNA-bevis på den først identifiserte.

Samtlige av de pågrepne – som alle er siktet for gruppe­voldtekt hva enten de medvirket eller voldtok selv – oppholdt seg i Italia i egenskap av enslige, uledsagede mindre­årige på ankomst­tidspunktet.

La Repubblica melder at Catania er i sjokk. Ingen hadde ventet seg at en gruppe­voldtekt kunne skje i parken, som er en av byens store stoltheter, og grov seksual­kriminalitet av denne typen skjer klart sjeldnere i Italia enn i f.eks. Frankrike.

Statsminister Giorgia Meloni sier hun er dypt rystet, erklærer sin solidaritet med den 13 år gamle jenta, og lover henne, kjæresten og familiene at staten skal gjøre hva den kan for dem.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som ebok her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.