Extinction Rebellion knytter kampen mot Israel sammen med den påståtte klimakampen og forklarer i en lang tråd på Twitter som nu skal omtales som X, hvordan dette henger i hop. 

– Klimakrisen er en koloni-krise, det finnes ingen klimarettferdighet på okkupert jord, hevder de. 

Jødene de nye nazistene

Extinction-rebellene har utvidet kamparenaen til å omfatte det meste innenfor venstresidens forståelse av undertrykkelse; urettferdighet, rasisme, kapitalisme, kolonialisme etc. og for dem er jødene de nye nazistene. 

Da de i slutten av oktober okkuperte Den internasjonale straffedomstol i Haag, hang de ut Israel som vår tids nazister. Nu har de igjen tatt standpunkt for palestinerne og det forklarer de med imponerende intellektuelle krumspring: Israels politikk er en form for «kolonialisme» som forhindrer en god klimapolitikk. Palestinernes kamp mot Israel er uløselig knyttet til klimakrisen: 

– I mer enn 60 år er palestinerne blitt fratatt sin jord. Dette fører til alvorlige brudd på menneskerettighetene og hindrer dem i å takle klimaendringene. Myndighetene støtter denne kriminelle praksisen gjennom fossile subsidier – om vi skal tro Extinction Rebellion.

Extinction Rebellions argumentasjon blir møtt med hoderistning. Mr. Tulip skriver at dumheten er himmelropende. En annen at tusen psykiatere vil ikke kunne hamle opp med dette, man må bare undres over hvordan de oppnår så mye sympati blant mediefolk.

— Derimot var Hamas’ massakre i kibbutzen og på musikkfestivalen bæredyktig og klimanøytral, kommenterer Carel Brendel:

 

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.