Greta Thunberg sammen med ekstremistgruppen Extinction Rebellion i Haag 6. april 2024. Foto: AP Photo/Peter Dejong

Den svenske aktivisten Greta Thunberg ble lørdag anholdt i en nederlandsk klimaprotest i Haag. Hennes forsøk på å få oppmerksomhet blir mer og mer krampaktige.

Det har en stund vært relativt stille om den unge klimaaktivisten Greta Thunberg.

Det har antagelig sammenheng med generelt mindre offentlig interesse for den klimadoktrinen hun så langt har viet sitt liv til å fremme. For Thunberg har det rett og slett vært vanskelig å få den medieoppmerksomheten hun så inderlig gjerne vil ha.

Derfor har hun (og trolig hennes rådgivere) forsøkt å «markedstilpasse» hennes politiske engasjement til å omfatte saker som virker å være mer i tiden.

Blant annet har hun vært på banen med utspill til støtte for palestinerne og mot Israel, for øvrig en sak der også en rekke andre personer og grupper har poppet opp med utspill de håper kan skaffe dem sympati og oppmerksomhet.

(Se artikkel under om norske artisters omstridte aktiviteter i så måte).

Men Greta Thunberg har ikke helt forlatt sin kjernesak, hun prøver fortsatt å holde liv i klimaaktivismen og alle skremslene og flosklene omkring dette. («Det haster å gjøre noe, vi har alle et ansvar, jorda er på et vippepunkt, oljeindustrien, bilene og flytrafikken har skylden, tenk på de unge» osv.).

Det å holde seg seg relevant og i søkelyset virker nå å være hovedmålet med Greta Thunbergs virksomhet.

Hennes seneste sprell i en tilsynelatende evigvarende, personlig PR-kampanje har denne helgen funnet sted i Nederland, nærmere bestemt i Haag.

På den ene side har man ikke lyst til å gi henne noen oppmerksomhet, men på den annen side er det en nyhet egnet til å illustrere hvor tragisk hele klimasaken er i ferd med å bli.

Politiet i Nederland har lørdag anholdt klimaaktivisten Greta Thunberg i forbindelse med en klimademonstrasjon i Haag. Her aksjonerte hun sammen med sine venner i ekstremistgruppen Extinction Rebellion.

NTB-Reuters melder om saken.

Thunberg ble som så ofte før løftet opp av politifolk, og båret inn i en buss, sammen med andre demonstranter som forsøkte å blokkere en motorvei i byen.

Selv om den store Greta-bølgen ser ut til å ha lagt seg nokså totalt rundt om i verden, er det fortsatt noen som heier på henne. Men for de fleste fremstår hennes virksomhet nå først og fremst som krampaktig og på grensen til det pinlige.

Man kan håpe at hennes kyniske rådgiver og bakmenn snart ber henne slutte med tøvet, og heller prøve å få fullført en eller annen form for skolegang.

Les også: 

Artistkjendiser aksjonerte mot Israel: – Har fått hat­mailer, sier Jørn Hoel

Bestill fra Document i dag:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.