Sakset/Fra hofta

Redaktørplakaten sier at redaktører plikter å vurdere innhold og at de har ansvar for hva som settes på trykk. Gjelder ikke dette omtalen av jøder? I opphisselsen over Gaza kan det virke som om alt er lov.

I «Meninger» i Romerikes Blad 14. januar har en FN-veteran fra Lørenskog, Jan Holthe, et innlegg under tittelen: «Palestinernes holocaust». Historien om Israel er en sammenhengende rekke overgrep. Han begynner med Deir Yassin, slik Willoch gjør. Holthe siterer Røde Kors-legen Jacques DeReynier som besøkte Deir Yassin like etter at kampene var over. Holthe siterer DeReynier på at stedet minnet ham om SS-massakrer i Athen. Det står ikke noe slikt i rapporten som finnes oversatt The Red Cross Repor Translation of Dr. Jacques DeReynier’s Memorandum on Deir Yassin.

Siden er palestinernes lidelser bare blitt verre, skriver Holthe og fortsetter:

Jeg har hørt flere av «gamlekara» uttale at vi her i landet skal være særdeles glade for at det var nazistene som okkuperte Norge og ikke jødene, når vi ser hvordan staten Israel behandler palestinerne. Det er selvsagt umulig å sette disse to tidsepokene opp mot hverandre, men må si meg til dels enig i at den råskapen Israel legger for dagen i Midtøsten langt overgår de overgrep tyskerne her til lands gjorde seg skyldige i overfor sivilbefolkningen.

Uansett palestinerne har Hamas i kampen mot okkupasjonsmakten Israel, vi hadde Oslo-gjengen og Sunde-gruppa. Kampen er den samme om enn virkemidlene er noe
forskjellige. Men verden vil aldri noen gang kunne få en kinoforestilling om en palestinsk motstandsmanns heltegjerninger i kampen mot en brutal okkupasjonsmakt. Det finnes ingen helter blant palestinerne, bare ofre.

Når dette passerer, hvem kan da være overrasket over at unge muslimer føler det er fritt frem å jakte på jøder i gatene?

Romerikes Blad onsdag 14. januar 2009 s. 12

Les også

-
-
-
-
-
-

Les også