Den militante gruppen Svart september, som tok flere gisler i OL-landsbyen i München 5. september 1972, var den gangen knyttet til Fatah, partiet til Mahmoud Abbas. Da han fikk spørsmål om hvorvidt han, som palestinsk president, planla å si unnskyld i forbindelse med 50-årsmarkeringen neste måned, begynte Abbas i stedet å liste opp overgrep Israel har utført mot palestinerne siden 1947.

– Hvis du vil snakke om fortiden, så sett i gang. Jeg har 50 nedslaktinger Israel har begått, sa den palestinske lederen i møtet med Tysklands statsminister Olaf Scholz.

Abbas synes ikke han hadde drevet nok selvskading og la for sikkerhets skyld inn en devaluering av holocaust. På tysk jord.

Da han i tillegg sa at Israel har utsatt palestinerne for flere holocaust, skar Scholz en grimase. Tyskland er blant dem som mener begrepet holocaust kun skal brukes om nazistenes folkemord på seks millioner jøder under andre verdenskrig.

Scholz irettesatte ikke gjesten for ordvalget, men hadde tidligere avvist Abbas’ beskrivelse av Israels behandling av palestinerne som «apartheid».

Verten sa også at han ikke mente tiden var inne for en palestinsk stat, noe Abbas flere ganger har tatt til orde for.  (NTB-AP)

For hver gang en palestinsk leder gjør en slik oppvisning under et besøk i Viten, rykker tanken om en palestinsk stat enda lenger ut i fremtiden.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.