Offentlig pisking er en velprøvd og på ingen måte ukjent straffemetode innen islam, men benyttes fortrinnsvis på kvinner. I provinsen Gujarat nord for Munbai ble muslimske steinkastere offentlig pisket og ydmyket til forlystelse for en stor mengde fremmøtte hinduer i oktober 2022. 

Steinkastende muslimsk mobb

Piskingen fant sted efterat en muslimsk mobb hadde kastet stein fra nærliggende hustak under en hinduistisk folkemusikkfestival og skadet landsbyboere og politifolk. Muslimene mislikte at det ble spilt musikk fra høyttalere i det offentlige rom. 

Fem muslimer banket opp

Fem muslimer skal ha blitt banket opp med batonger av de tiltalte politimennene. De fem var blant de 13 som ble pågrepet for steinkasting i oktober 2022. 

Videoer som angivelig viser at politiet til de hinduistiske tilskuernes åpenbare tilfredshet, offentlig ydmyker steinkasterne med pisking, ble spredt på sosiale medier. 

Kjennelse om tre måneder

I alt 14 politimenn ble tiltalt i saken, men bare fire av dem ble identifisert under efterforskningen. I oktober 2023 ble de fire dømt til 14 dagers fengsel. Retten tiltalte dem også for forakt for loven ved å utøve tortur mot folk i varetekt. 

Dommerne gikk hardt ut mot de tiltalte politimennene og spurte om de hadde «lovhjemmel til å tjore folk til stolper for å piske dem i full offentlighet og filme det».

Straffeutmålingen blir av muslimer i sosiale medier omtalt som latterlig mild, mens de tiltalte politimennene anket dommen til høyere rettsinstanser.

Forsvaret ba tirsdag om utsettelse av ankesaken og det ble tatt til følge. Kjennelse vil dermed først foreligge om rundt tre måneder.

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.