En video viser en mobb som antas å være rundt 200 muslimer som omringer et hinduistisk tempel i Birmingham. Dermed har volden som startet i Leicester spredd seg.

Det er ikke mange dager siden muslimske grupper i helgen angrep hinduer i Leicester. 47 personer ble arrestert etter opptøyene, som startet etter en cricketkamp mellom India og Pakistan.

Ifølge innbyggere i Leicester har forholdet mellom muslimer og hinduer vært anspent i månedvis, og cricketkampen, som førte til voldelige opptøyer 28. august, var bare et eksempel på hvordan fiendtlighetene mellom muslimer og hinduer har utviklet seg i en lengre periode.

Voldsomt bråk mellom muslimer og hinduer i Leicester

Nå er det Birmingham som rammes av det samme problemet. 200 maskerte muslimske menn samlet seg foran Durga Bhawan Hindu temple i protest mot en planlagt begivenhet. Ifølge vitner skal kinaputter og flasker blitt brukt som våpen. Allahu Akhbar ble ropt av mengden.

Politi utstyrt med hjelmer og skjold konfronterte mobben, og forsøkte å fjerne dem fra tempelet. Men demonstranter klatret over et beskyttende gjerde i området.

Tempelet i Smethwick skulle ifølge Daily Mail angivelig få besøk av en kontroversiell taler. Men tempelet avlyste møtet da de fikk vite at muslimer hadde planlagt å demonstrere ved tempelet.

En rekke påstander om overgrep som har blitt spredd på sosiale medier og bygger opp under hatet mellom de to religiøse gruppene. Flere av påstandene har blitt avslørt som falske.

West Midlands Police skrev på Twitter at de var klar over den planlagte demonstrasjonen, og at de samarbeidet med religiøse ledere for å få oversikt over situasjonen. Ifølge politiet er en person arrestert.

Flere opptak av hendelsen finnes på Twitter.

En film som er publisert i Daily Mail viser en muslimsk, maskert person som tydeligvis mener han og andre muslimer har rett til å bestemme hvem som får besøke et tempel som tilhører en helt annen religion.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.