To personer er arrestert etter voldsomme opptøyer i Leicester lørdag kveld. Ifølge vitner skal det dreie seg om muslimer som angrep hinduer.

Allahu Akhbar skal ha blitt ropt. Et hinduistisk tempel skal ha blitt vandalisert mens politiet ikke var kapable til å forhindre dette, skriver UK Justice Forum på Twitter.


Andre hevder at dette viser hvordan radikal islamisme sprer seg ut over hele verden.

Bråket er ikke unikt. Uroen følger i en bølge av vold og opptøyer som oppsto etter en cricketkamp i Asia-cup mellom India og Pakistan i slutten av august. Disse to landene har stort sett vært i konflikt siden de ble delt i 1947 to på bakgrunn av religiøs tilknytning. Splittelsen førte til en av de største flyktningkrisene verden har opplevd.

Siden India og det som senere ble Pakistan tidligere var en britisk koloni, er det svært mange herfra som har flyttet til Storbritannia. Nå bringer de konflikten med seg til et europeisk land. Noe lignende ser vi også i Sverige.

Sverige: Over 100 eritreere i masseslagsmål – tar med seg konflikten fra hjemlandet

Ifølge Leicestershire Live har det lokale politiet kommet med følgende erklæring.

Deler av East Leicester opplevde alvorlige forstyrrelser i går kveld (lørdag 17. september) til i morges (søndag) da store folkemengder dannet seg etter at grupper av unge menn startet en uplanlagt protest. Vi hadde flere politibetjenter i området som la merke til en stor gruppe menn som beveget seg mot Green Lane Road.

Politifolk forsøkte å engasjere seg med gruppen og forbli hos dem mens flere fra politiet ble kalt inn. De forsøkte å holde handlingene innenfor loven, men dessverre førte situasjonen til uorden.

Politiet i Leicester sier ifølge BBC at politiet vil bevokte området med styrke de nærmeste dagene.

Suleman Nagdi representerer en Leicester-basert muslimsk organisasjon og sier til BBC:

– Det vi har sett på gata er veldig alarmerende.

Også Nagdi peker på cricket-kampen som utløsende faktor. Han sier at uro i forbindelse med slike kamper ikke er uvanlig, men at det aldri har vært så alvorlig som denne gangen.

– Vi trenger ro – opptøyene må stoppes og det må stoppes nå. Det er noen svært misfornøyde unge menn som har forårsaket kaos.

Sanjiv Patel representerer det hinduistiske miljøet, og sier han er sjokkert etter det som har skjedd.

– Vi har levd i harmoni i byen i mange tiår, men i løpet av de siste ukene er det klart at det er ting som må diskuteres rundt bordet for å få ut det folk er misfornøyd med.

– Å ty til vold er ikke måten å håndtere dette på.

Rob Nixon er midlertidig sjef for politiet i Leicestershire. Han sa i en video på Twitter lørdag kveld at bråket hadde oppstått flere steder i Øst-Leicester.

Også biler ble ødelagt under opptøyene, viser klipp på Twitter. Darren Grimes, en høyreorientert aktivist som har eget helgeshow på GB News, hevder at politiet ikke hadde kontroll over situasjonen.


Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.