Gårsdagens finale i Champions League ble dessverre preget av opptøyer og vold. Frankrikes innenriksminister ga supporterne til Liverpool skylden. Men virkeligheten så annerledes ut.

Frankrikes innenriksminister skrev at det var britiske supportere uten billetter som skapte problemer, skriver NRK.

– Tusenvis av britiske «supportere» uten billetter, eller med falske billetter, tvang seg inn på stadion og angrep ved noen tilfeller vaktene. Tusen takk til det mange politifolkene som mobiliserte denne kvelden i en vanskelig situasjon, skriver han på Twitter.

Nettet flommer over av videoer som viser hvem som skapte problemer. Dette minner ikke om Liverpool-supportere. Alle kan se at det i hovedsak dreier seg om innvandrerungdom. Historiene er utallige, og Sky Sports er krystallklare i sin beskrivelse av det som skjedde.

Lokale ungdomsgjenger ventet utenfor stadion, og gikk spesielt etter eldre for å stjele billetter (som kostet titusener av kroner) og klokker. TV-bildene som jeg så direkte på TV2 viste hvem som sto bak bråket. Fransk politi bekrefter at det dreide seg om «lokal ungdom».

Melissa Reddy, Sky Sports News senior reporter, var øyevitne.

The fact there were no pre-ticket checks meant locals were joining this mass and had been pickpocketing fans, trying to pull off tickets and aggressively take pictures of QR codes.

I spoke to police and they said there were issues with locals trying to gain entry into the stadium. However the footage our cameraman got is of ordinary fans, children, women begging the police for help because they were among these local guys who were being antagonistic and forceful. The police responded by tear-gassing fans.

Statssekretær Nadine Dorries i kulturdepartementet krever granskning, og har kommet med en uttalelse.

The footage and accounts from Liverpool fans and the media on their entry to the Stade de France last night are deeply concerning.

Thousands of ticket holders travelled to Paris in good time to support their team in the biggest match of their season.

I urge UEFA to launch a formal investigation into what went wrong and why, in coordination with stadium staff, the French Police, Fédération Française de Football, Merseyside Police and Liverpool Football Club.

It is in the interests of everyone involved to understand what happened and to learn lessons from these events.

Elendig organisering og et brutalt politi som ikke skilte på voldspøbler og fotballfans førte til en skandale. Selv Liverpool-legenden Robbie Fowler, som også er kommentator for TV2, måtte ut for å hjelpe venner og familie inn på stadion.

Fransk politi skylder på falske billetter og at tilskuere kom for sent, men når familien til Fowler og tilskuere som var invitert av Liverpool-spillere ikke kommer inn, så forstår man at dette handlet om noe helt annet.

Selvsagt kan det ha vært enkelte Liverpool-fans som gjorde noe kritikkverdig i forbindelse med kampen. Men TV2 rapporterte om en generelt veldig god stemning og ingen konflikter mellom spanske og britiske supportere. Det samme gjør Sky Sports.

Selve kampen endte med seier til Real Madrid. Selv om Liverpool dominerte kampen klarte de ikke å overliste målvakten Courtois, som var i det umulige hjørnet og nærmest alene vant kampen for Real Madrid.

Det finnes til og med film av en mann inne på stadion som skryter av at de har stjålet billetter, mens de gir en muntlig finger til Frankrike og sier «Lenge leve Algerie og Marokko». Han høres ikke veldig britisk ut på sitt gebrokne fransk.

Nedenfor kan dere se tre Twitter-klipp. Det er mange flere der ute.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.