Frankrikes president Emmanuel Macron er sikker på at de skal få til en storstilt åpningsseremoni i OL tross utfordringer med sikkerheten og risiko for terror.

– Vi kan gjøre det, og vi vil klare det, sier Macron om den planlagte åpningsseremonien 26. juli. (NTB)

Macron innrømmer i et intervju med RMC Radio og BFM TV at de ikke tar lett på oppgaven, og ikke er naive. Paris-OL har en «Plan B» om å flytte åpningsseremonien  fra breddene av Seinen.

– Hvis sikkerheten er truet, kan det bli aktuelt å flytte seremonien til Stade de France.

Men vil dette hjelpe? Store sportsarrangementer i Paris har vært rammet av opptøyer, vold og skandaler. Dette skjedde blant annet under den totale fiaskoen under Champions League-finalen i 2022 mellom Liverpool og Real Madrid, hvor tusenvis av ungdomspøbler ødela hele festen for både britiske og spanske supportere.

Den engelske fotballegenden Gary Lineker raste mot arrangementet.

– Jeg er ikke sikker på om det er mulig å arrangere et dårligere arrangement hvis du prøvde. Helt kaotisk og farlig, skrev han på Twitter.

Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin anklaget Liverpool-supporterne for galskapen, selv om det var de som var ofrene og såkalt franske ungdommer og et ubrukelig politi som hadde all skyld.

Nylig tvang potensielle terrortrusler myndighetene til å øke sikkerheten rundt Champions League-kampen mellom Paris Saint-Germain og Barcelona.

Man kan kanskje unngå terror. Men kan man unngå vold fra de «sårbare» ungdommene?

Etter min mening burde store idrettsarrangementer ikke tildeles Paris før Frankrike har sørget for orden i gatene. Med andre ord: Aldri.

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.