En fransk domstol har slått fast at en vindmøllepark er ansvarlig for tusenvis av fuglers død. Konsekvensen av rettens kjennelse er at vindmølleparken skal legges ned. Det er første gang noe slikt skjer i Frankrike.

– Kirkegård

I tre år har det rast en innbitt kamp mellom dyreorganisasjoner og vindmølleparken. Tusenvis av fugler, blant dem fredede kongeørner, er blitt drept av vindturbiner de siste årene, men tross dette er turbinene blitt stående. 

I begynnelsen av desember kom en dommer med en endelig avgjørelse i den langvarige striden: Vindmølleparken skal stenges innen 15 måneder med dagsbøter på 3000 euro for overtredelse av fristen.

– Det er en riktig kirkegård. Det er funnet minst 1099 døde fugler ved foten av vindturbinene bare i 2019, sa dyreorganisasjonenes advokat. 

Utilstrekkelig dokumentasjon 

Retten i Nîmes ga dyreorganisasjonene medhold: 

– Byggetillatelsen ble utstedt på grunnlag av utilstrekkelig dokumentasjon og driften av vindturbinene foregikk i mangelfullt regulerte rammer, noe som forårsaket «skade, især for beskyttelsen av fuglelivet».

Dyrevernorganisasjonene mener kampen fremdeles ikke er helt slutt: 

– Vår kamp er imidlertid ikke helt over fordi de har til hensikt å fortsette driften i de 15 månedene de har på seg til å avvikle vindturbinene som allerede har forvoldt nok skade.

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.