Israelsk etterretning fikk forvarsel om at Hamas planla et storstilt angrep for ett år siden, men trodde ikke Hamas var i stand til å gjennomføre en så stor operasjon. I juli advarte en kvinnelig etterretningsanalytiker om at Hamas drev øvelser som minnet om planene, men heller ikke da ble advarselen tatt alvorlig.

Det er the New York Times som torsdag publiserte nyheten om at Israel fikk tak i et 40 siders dokument for ett år siden som detaljert skisserte planene for det som skulle bli virkelighet 7. oktober.

A document obtained by Israeli authorities at least a year before the attack “outlined, point by point, exactly the kind of devastating invasion that led to the deaths of about 1,200 people,” the newspaper reported.

The 40-page document, which was reviewed by the newspaper, did not specify when the attack might happen. But it provided a blueprint that Hamas appears to have followed: an initial rocket barrage, efforts to knock out surveillance, and waves of gunmen crossing into Israel by land and air.

Verden har lurt på hvordan en stat som anses å ha verdens beste etterretning og mest sofistikerte varslingsystem, ble tatt på sengen.

Planen sirkulerte blant militære og etterretningskilder og nådde et stort antall mennesker, men ingen ser ut til å ha tenkt tanken at den kunne bli virkelighet.

The Times said the document, which included sensitive security information about Israeli military capacity and locations, circulated widely among the country’s military and intelligence leaders, though it was not clear if it was reviewed by senior politicians including Prime Minister Benjamin Netanyahu.

Den kvinnelige agenten sa ikke bare at Hamas drev øvelser, hun sa de forberedte seg på å utløse en krig med Israel.

Det var nettopp hva de gjorde, men den vestlige verden har ikke politikere som vil innse at jihadister ønsker krig med Vesten. De er mest opptatt av å stagge Israel.

Avsløringen av planene gjør det mer sannsynlig at 400 Hamas-krigere var på treningsleir i Iran. Bruken av paraglidere er ikke noe man kan trene på i Gaza uten at israelerne oppdager det.

Mange trekker parallellen til 9/11. Amerikanerne fikk mange signaler om at noe var i gjære, men klarte ikke sette bitene sammen.

9/11-kommisjonen sa terroristene lyktes fordi amerikanerne ikke klarte forestille seg å bruke passasjerfly som våpen.

 

https://www.timesofisrael.com/israel-obtained-ignored-hamas-document-laying-out-oct-7-attack-plan-report-alleges/

 

 

Forhåndsbestill «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.