Mens israelerne går til valg forbereder palestinerne seg på kamp. Den skjer på to måter: voldelig og gjennom delegitimering, noe det internasjonale samfunn hjelper til med. Hamas står for krig med våpen i hånd, Abbas og PA-styret bruker politiske midler. Men også Abbas forsøker å presse Israel i kne. Internasjonale aktører som støtter forhandlingsløsninger må ta inn over seg at Abbas kommer med krav som han vet Israel ikke kan oppfylle, som right of return for palestinske "flyktninger". Abbas bruker det internasjonale samfunn for hva det er verdt. 1. april bringer de Israel inn for den internasjonale straffedomstolen. Hensikten er å diskreditere og delegitimere Israel.
Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.