Sveinung Stensland (H). Foto: Terje Pedersen / NTB

Høyres forslag til statsbudsjett gir politiet 400 millioner kroner ekstra som skal sørge for flere hundre nye politifolk.

Mangelen på politifolk er blitt merkbar rundt om i landet, spesielt i en tid da mediene er fulle av oppslag om vold og annen kriminalitet.

Det går eksempelvis knapt en dag uten nye meldinger om knivstikking, masseslagsmål og annen vold, på steder over hele Norge.

Document har omtalt en lang rekke slike saker i senere tid, se blant annet en nylig artikkel under.

Slikt skaper økende utrygghet, og et allment ønske om at politiet i større grad kan være til stede.

Men politi-etaten har tvert imot blitt redusert og nedbemannet en lang rekke steder.

Dette har ifølge NTB fått blant annet Høyres justispolitiske talsmann, Sveinung Stensland, til å reagere:

– Vi hører nødrop om bemanningssituasjonen i politiet fra politimestre, mellomledere, fagforeninger, etterforskere og folk i patruljene. Fra Emilie Mehl tiltrådte som justisminister til august 2023, ble det 255 færre politifolk i distriktene. I november i år hadde kun fire av de nesten 400 nyutdannede politifolkene, fått fast jobb, sier han.

Det alternative statsbudsjettet fra Høyre kommer ikke før på torsdag, men allerede mandag avslører  Stensland at en av satsingene i budsjettet er at flere politifolk skal i jobb.

I sitt alternative budsjett vil partiet ansette 462 nye politifolk. Det som skal gjøre dette mulig, er en pakke på 400 millioner kroner.

I pakken er det beregnet 254 millioner kroner til ansettelse av politifolk. 128 millioner kroner skal brukes på å tilbakeføre ABE-kutt, såkalte ostehøvelkutt.

Les også:

Flere knivepisoder i Oslo i natt

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.