Høyres nye justispolitiske talsperson, Sveinung Stensland, kritiserer justisministeren for manglende handlekraft etter de mange skyteepisodene i Oslo de siste månedene. Foruten områdebasert væpning av politiet i Oslo foreslår Stensland at kriminelle gjengmedlemmer bør kunne ilegges oppholdsforbud uten rettslig prosess.

– Jeg er skuffet over justisministerens manglende handlekraft. Hun er fersk som justispolitiker, men det er jeg også. I motsetning til meg har Emilie Enger Mehl et stort embetsverk bak seg og løpende dialog med politiet, men evner likevel ikke å legge fram tiltak. Da må Høyre ta saken i egne hender, sier Stensland videre.

Stensland ønsker også å innføre et våpenamnesti ved at man slipper straff ved innlevering av ulovlige våpen i løpet av en fast oppgitt periode. (NTB)

Som i saken om vold mot journalister, der Mehl på spørsmål fra FrPs leder i Justiskomiteen uttalte at det skal være nulltoleranse for vold mot pressen, kom hun raskt på banen for å kommentere Høyres forslag.

– Sp har vært opptatt av å styrke innsatsen mot gjengkriminalitet, både i Stortinget og nå i regjering, sier hun til NRK, som omtalte saken først.

– Vi har fremmet flere forslag, blant annet en dedikert innsats mot gjengkriminalitet og flere politifolk, noe Høyre har stemt imot. Så at de nå er opptatt av dette, synes jeg bare er positivt, fordi det betyr jo at vi kan få flertall om viktige tiltak for å styrke innsatsen mot gjengkriminalitet, sier hun. (NTB)

Spørsmålet om væpning av politiet på landets hovedflyplass, som Document i går sendte til Justisdepartementet, ble besvart med at vi måtte kontakte politiet. Spørsmålet ble derfor sendt pressekontakten i Politidirektoratet torsdag morgen.

Politiet på Gardermoen er ikke bevæpnet

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.