Sveinung Stensland (H). Foto: Terje Pedersen / NTB

Høyre reagerer på at regjeringen velger å opprette nye politikontorer. De mener det er feil ressursbruk, og mener det heller bør fokuseres på å få flere politifolk ut i tjeneste.

Organiseringen av politiet her i landet er alltid en het sak under lokalvalget, også i år.

Nå er Høyre på banen, og kritiserer den rødgrønne regjeringen for måten man disponerer politiressursene på.

– Regjeringen forstår ikke alvoret i situasjonen politiet står i. Vi trenger flere politifolk, ikke flere politikontorer, sier Høyres justispolitiske talsperson Sveinung Stensland til NTB.

Onsdag ble det kjent at regjeringen vil åpne ti nye polititjenestesteder neste år. Fra før er det kjent at det i løpet av 2023 vil bli opprettet ni nye tjenestesteder.

Størst mulig desentralisering av offentlig virksomhet, og gjerne etablering av kontorer og avdelinger i hver by og grend, er en klassisk sak for spesielt Senterpartiet. Også politiet omfattes av dette.

Tirsdag skrev NRK at politiet selv er uenige i etableringen av seks av de ni nye tjenestestedene som er åpnet, eller blir åpnet, i år.

Politimester Nils Kristian Moe i Trøndelag politidistrikt sa til NRK at han ikke ønsket nytt kontor i Meråker kommune.

Dette er med andre ord et rent politisk drevet prosjekt, med Sp i førersetet.

– Vi visste at regjeringen har skylapper på. De har visst bomull i ørene også. Hadde de lyttet til politiet og de tillitsvalgte, hadde de ikke gjort dette, sier Stensland.

Han fortsetter:

– Det gjør vondt å høre Senterpartiet og Arbeiderpartiet skryte av nye politikontorer når vi i går fikk så klare advarsler fra flere politimestre om at dette ikke er i tråd med politifaglige råd. Regjeringen tar politiet i feil retning og bruker ressursene feil, sier Stensland.

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.