Samtidig som regjeringen har bestemt at det skal opprettes et nytt politikontor i Steigen, må antall politiårsverk kuttes kraftig de neste årene.

– Jeg har behov for hver eneste stilling. Jeg har ikke 30 til 50 stillinger jeg kan ta bort uten at det går utover beredskapen i politidistriktet, sier politimester Heidi Kløkstad i Nordland politidistrikt.

På grunn av økonomien må politidistriktet hennes nedbemanne med inntil 50 politiårsverk i løpet av de to neste årene, skriver NRK.

Politiets Fellesforbund har i en spørreundersøkelse blant sine lokallag funnet ut at det må kuttes i politistillinger over hele landet.

– Alle svarer at det blir veldig krevende. Det blir færre politiårsverk, og det er flere oppdrag som skal løses, sier leder av Politiets Fellesforbund, Unn Alma Skatvold.

Samtidig som det kuttes i antall politiårsverk, har regjeringen bestemt at det skal opprettes nye politikontorer.

Politimesteren i Nordland reagerer på dette.

– Man kunne basert seg mer på kunnskapen som politiet sitter på. Politiet vet hvor det er viktigst å styrke etaten. Nå kan det virke som det er ordførerne som roper høyest som får kontorene tilbake, sier hun.

Parlamentarisk leder Marit Arnstad i Senterpartiet sier at det i disse dager utbetales 550 millioner kroner ekstra til politiet.

– De pengene må både Politidirektoratet og politidistriktene evne å benytte seg av, slik at de klarer å styrke det operative politiet, sier hun.

Politiets Fellesforbund mener derimot det ikke er mulig.

– Dette her vil kun gå til å dekke det vi har i gjeld rett og slett. Det vil ikke være rom for noen ekstra satsinger, sier Skatvold, og legger til:

– Nedskjæringene vil få konsekvenser for sikkerheten og tryggheten til befolkningen.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.