Tore Strømøy, som er mest kjent fra den folkekjære serien «Tore på sporet», er oppgitt over dobbeltstandarden i den norske staten.

Programlederen er for tiden på Filippinene, hvor han forsøker å hjelpe en uføretrygdet mann.

Sammen med sønnen Jan-Sverre og kona Sansi bor Jan-Egil Granfoss nå under kummerlige forhold i utkanten av byen Cebu City på Filippinene, skriver NRK.

Familien har så vidt penger til mat, og i alle fall ikke nok til å reise hjem.

Etter å ha sendt over 9000 e-poster til norske myndigheter, har Granfoss nærmest gitt opp.

Sakens bakgrunn er en flyttemelding han skrev, noe som førte til at Granfoss fikk sin uføretrygd kraftig redusert fordi han da ble registrert son permanent utflyttet fra Norge.

Selv sier Granfoss nå at han ikke forstod hva han skrev under på, heller ikke dokumentets betydning.

– Vi måtte forlenge reisen vår med to måneder for å vente på at kona skulle få nytt visum. Og da ba NAV meg om å fylle ut dette skjemaet, sier Granfoss.

«Nordmenn» fra Gaza har ankommet luksushotell i Kairo

Tore Strømøy er oppgitt.

– Det er jo spesielt å se at når en trygdet mann gjør en feil og prøver å forklare og rette opp, så er det ingen nåde fra den norske staten. Men når en toppolitiker gjør feil, er det nok å si at man ikke visste eller forstod, sier Strømøy.

Bjørn Lien er direktør i NAV Innlandet. Han sier de gjentatte ganger har forklart Granfoss hva som har skjedd, og hvorfor tilleggene er fjernet.

 Jeg tror ikke jeg skal begi meg ut på hva Granfoss har forstått og ikke. Vi forstår, og vi ser veldig tydelig at Granfoss sliter. Det forteller mailene oss. Det gjør noe med oss i NAV. Vi svarer så godt vi kan, sier han.

NAV har også sendt gjentatte bekymringsmeldinger til den norske ambassaden på Filippinene, forteller Lien.

Senest i 2022 fikk Granfoss dette svaret fra den norske ambassaden i Manila:

«Ambassaden har ingen anledning til å betale flybilletter for norske borgere som oppholder seg i utlandet».

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.