Da det ble kjent at NRK hadde unnlatt å fortelle Bamsegutts ofre om at overgrepsdommen skulle holdes skjult i dokumentaren, ble et av ofrene oppringt på nytt og tilbudt et møte med kringkastingssjefen. Siden har han ikke hørt noe. Hva kringkastingssjefen hadde tenkt til å si til en mann de hadde re-traumatisert, kan man jo spørre om. Tatt i betraktning at NRK både har lurt folk til å tro at Bamsegutt var lutfattig og strandet, og fortsatt å bagatellisere overgrepene, kan det hende at et slikt møte ikke ville ha vært en god opplevelse for ham.

Avhørt

Det er i podcasten Avhørt, at mannen forteller om overgrepene og kontakten med NRK. Det er altså ikke «berøring under lek» utført av en stakkar som ikke visste bedre det er snakk om, slik NRK og Tore Strømøy hevder,til tross for at de må ha visst hva ungene ble utsatt for.NRK hadde dommen og navnene på alle de fornærmede.

Ungene har blitt tatt med i bil, blitt truet, fått klærne avrevet og seksuelt misbrukt på en måte som kvalifiserer til den strengeste paragrafen i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep mot barn.

Broren til mannen som uttaler seg i Avhørt, og mannen selv, har slitt med rusavhengighet i årevis.

Hvorfor Bamsegutt slapp å sone for så grove forbrytelser, og hvorfor det hevdes i dommen at barna «ikke har fått spesielle psykiske skader,» må man kanskje spørre dommerne i Gulating Lagmannsrett om.

Det er mer

NRK har gitt inntrykk av at Bamsegutt var lutfattig med sine 14.000,- fra NAV, som trygden hans ble redusert til etter at han hadde krysset feil på et skjema. 14.000,- kroner på Filippinene tilsvarer det dobbelte av hva en sykepleier tjener, og er på høyde med en legelønning.

NRK kjører altså Bamsegutt til et oversvømt slumstrøk der de filmer ham og legger ut om drap og all mulig livsfare i strøket. Deretter drar de tilbake dit hvor han egentlig bor, rigger opp igjen og tar en ny tagning tett på, slik at ingen ser omgivelsene. Og vipps, så trodde hele Norge at Bamsegutt levde i ytterste nød i slummen.

Nettavisen har vært hyggelige nok til å anta at NRK tenkte på farer ved at familiens adresse kunne bli avslørt, og at de derfor går tett på med kameraet utenfor hjemmet deres. Andre kan kanskje lure på hvorfor NRKs første valg av lokasjon ikke var representativt for der Bamsegutt bodde.

Bamsegutt bodde i denne gaten, et trygt middelklassestrøk der boligene har god standard og en vanlig husleie ligger på kr. 1500,- pr. mnd. Flybilletter hjem til Norge burde være godt innenfor rekkevidde.

«Belyse den lille manns kamp mot systemet.»

NRK har bedyret at hensikten med dokumentaren var det edle formål å belyse den lille manns kamp mot systemet. Hvorfor ikke da ta en telefon til sjømannskirken, eller til noen av de norske som bor på Filippinene som kjenner og forsøker å bistå strandede nordmenn uten en krone i inntekt fra NAV? I stedet har NRK valgt å bruke millioner og tre lange år på et falsum, uten at bremsene på noe tidspunkt ser ut til å ha virket.

Det er ikke en slags etisk feilvurdering vi har betalt for og vært vitne til i beste sendetid. Bamseguttserien vitner om en moralsk kollaps som har resultert i grove overtramp til ingen nytte for den lille mann, og til skade for mange mennesker.

 

Det er fryktelig langt igjen før NRK er flate som padder.

 

Redaksjonen kjenner Bestemors identitet

 

 

 

 

Forhåndsbestill «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»


 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.