Det amoralske makkverket av en dokumentar dere har begått om «Bamsegutt», har retraumatisert seks mennesker som ble voldtatt av ham som barn. Ja, utuktig omgang, som dommen går ut på, er sidestilt med voldtekt i norsk straffelov. I tilfelle noen ikke visste det.

Men ikke bare det. Makkverket deres har retraumatisert titusener av overgrepsofre over hele Norges land. Jeg er et av dem. Ikke at det er synd på meg. Jeg er bestemor og har både hatt tid og god hjelp til å takle traumene fra barndommen. Men jeg kjenner mange som ikke er så heldige som meg. De lider nå under dette avskyelige som dere har presentert og forført det norske folk med.

La meg ta et lite faktum først: Bamsegutten deres mottar fjorten tusen norske kroner fra NAV etter at barne- og ektefelletillegg er trukket fra – fordi han angivelig krysset av i feil rute på et skjema. 14.000 kroner er det dobbelte av hva en sykepleier tjener på Filippinene, og på høyde med det en lege tjener. Visste dere virkelig ikke det? Gadd dere ikke å sjekke?

Bente Manger, som er utstasjonert fra Kripos for å jakte på norske overgripere på Filippinene, sier at det nettopp er i fattige strøk pedofile har enklest tilgang på barn. «Bamsegutt» (kallenavnet er en pedofil voldtektsmann verdig) framstilles i dokumentaren og i intervjuer som om han er så fattig at han må bo i slummen. Det er blank løgn. Med 14.000 kroner kan han leve som en konge på Filippinene og enkelt spare til flybilletter hjem. Det faktum at han bor i et fattig strøk, der det vrimler av forsømte barn, må få alarmklokkene til å ringe. Så har jeg da også sendt bekymringsmelding om «Bamsegutten» til Bente Manger og hennes kolleger på Filippinene i dag.

«Bamsegutt» har angivelig levd på sultedødens rand i lang tid, påstår dere. Ærlig talt – ser han sånn ut??

«Bamsegutt» forlot Norge for ti år siden, fordi det strømmet inn bekymringsmeldinger til barnevernet om den lille sønnen hans. Hvis hensynet til sønnen hans var et tema for dere i NRK, burde det kanskje ha vært en mulighet for at den lille gutten trengte hjelp. Eller hva??

Og hva med at «Bamsegutt» har drapstruet både offentlig ansatte og politikere i brevs form? Er det noe evneveike eller tilbakestående folk vanligvis gjør?

Ingen lurer på hva «Bamsegutt» har gjort på Filippinene etter at han fant kona si der – til tross for at det er modus operandi for pedofile å reise utenlands, der tilgangen på barn er enklere, og sannsynligheten for å bli tatt mye lavere. Hvordan en enkel og totalt evneveik mann, ifølge NRK, greier å orientere seg i et land på den andre siden av kloden, stilles det ingen spørsmål ved.

Louis Theroux laget i sin tid en hyllingsdokumentar om Jimmy Savile. Da han mange år senere fikk vite hvem Jimmy Savile virkelig var, laget han en ny dokumentar. Den var tuftet på selvkritikk om hva han burde ha sett – som han overså.

Det er en slik dokumentar Tore Strømøy og NRK nå bør sette seg ned og begynne på et skript til. For her har dere latt dere lure grundig, slik jeg og de voksne rundt meg ble da jeg var liten.

Det dere har gjort, er intet mindre enn avskyelig. Dere har forført det norske folk med en tendensiøs historie blottet for relevant kunnskap og kritiske spørsmål. Det er mange i Norges land som har opplevd svik i barndommen i likhet med «Bamsegutten» deres. Det er ingen unnskyldning, verken for å voldta barn eller for å framstille seg selv som fattig når man har er inntekt som er på høyde med en legelønning i det landet man bor i.

Jeg vet ikke hva mer jeg skal si. Når store deler av samfunnet både mangler evne til å tenke kritisk og logisk, og i tillegg lar seg forføre av en dokumentar blottet for moralsk kompass, står jeg og alle i samme båt som meg igjen i sjakk matt. Det er en tilstand vi har stått i hele livet og ser ut til å forbli i.

Så må jeg bare beklage til alle dere som føler sånn med stakkaren som poserer med bamsene sine. Selv fikk jeg is og pølse som betaling for at jeg skulle føle meg skyldig og holde kjeft. Bamser er kan hende gangbar valuta hos filippinske barn. Jeg bare nevner det som en mulighet – i tillegg til at bamser er egnet til å forsterke inntrykket av å være en stakkar. En stakkar som angivelig lever i sånn nød at fettet tyter ut i alle retninger.

Beklager, jeg har null, zip zero empati å bringe til torgs.

Og det står jeg ved til min dødsdag.

– Bestemor

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.