NTB

VG møtte ham etter at han landet, skriver avisen.

Mannen, som er uføretrygdet, har bodd på Filippinene med sin kone og tenåringssønn, og har i lengre tid forsøkt å komme seg hjem til Norge. Han ønsker ikke å uttale seg til avisen.

Den siste uken har det stormet rundt mannen, som ble kjent gjennom Tore Strømøys NRK-serie «Ingen elsker Bamsegutt».

Serien har fått kritikk etter at det ble kjent at seriens hovedperson ble dømt i en sedelighetssak i 1991. Denne dommen var utelatt i serien.

– Vi gjorde en avgjørende feilvurdering. Derfor har vi tatt en beslutning om at vi ikke kommer til å republisere serien, sa kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen under en pressekonferanse onsdag.

Ifølge dokumentaren var det en enkel feil mannen gjorde overfor Nav som førte til at han ble fratatt flere ytelser. Han ba Tore Strømøy om hjelp, og i løpet av få dager ble det samlet inn flere millioner kroner til ham gjennom Spleis.

Etter at dommen fra sedelighetssaken ble kjent, er det flere som har fått tilbake pengene sine fra innsamlingsaksjonen.

Kringkastingsrådet har også mottatt flere hundre klager om serien, som også har blitt klaget inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.