Meningsmålinger i USA viser at amerikanere flest er urolige for fremtiden og mener landet er på feil kurs. Norske målinger ville ha vist tilsvarende utslag for vårt eget land.

Folkeflertallet i USA mener at landet utvikler seg i feil retning. Folk er urolige for økonomien. Manglende oppdemming for invasjonen av latinamerikanere skaper krise i grensetraktene i sør. Og folkeflertallet syns president Joe Biden gjør en dårlig jobb.

Situasjonen i Norge har klare paralleller. Regjeringen er den mest upopulære og minst velansette siden 1935. Verdiskapingen øker, men staten karer til seg veksten, gjennom økte skatter, for å finansiere klimatiltak og makthavernes illusjoner om at de kan kontrollere vær og vind. Lønnstakere flest har hatt nedgang i kjøpekraften i en årrekke. Stadig flere familier er avhengig av veldedige organisasjoner for å få nok mat på bordet. En ineffektiv og ressursødende offentlig sektor gjør at mange velferdstjenester forfaller.

Dette er situasjonen på Arbeiderpartiets regjeringsvakt, men utviklingen har gått på skeive i mange år. Politikernes hobbyer, som klimatiltak og ødeleggende innvandring fra dysfunksjonelle og voldskulturelle land, har hatt større oppmerksomhet og pengetilgang enn å ivareta folkets behov.

Politiske eliter anført av Høyre og Arbeiderpartiet har skuslet vekk nytten av rimelig elkraft ved å overlate disponering og prisfastsetting til utenlandske krefter. Hvilken glede har folket av at stat og kommune eier kraftverkene når disposisjonsretten er lagt i utenlandske hender? 

Strømprisen er så høy at mange ikke klarer regningen – selv med litt statsstøtte. Kraftprisen er en skadelig byrde for næringslivet og hemmer omstilling og nyskapning.

Innvandring fra land som preges av ekstrem voldskultur har ført til eksplosiv vekst i ungdomskriminaliteten. I årets første halvår økte antallet anmeldelser av kriminelle mellom 10 og 17 år med 50 prosent i Oslo, målt mot fjoråret, ifølge Aftenposten. Dette er ikke bare et storbyproblem. I Bergens nabokommuner Askøy og Øygarden var det en tilsvarende stigning på 135 prosent, melder Bergensavisen.

Byrådet i Oslo ber om statlig hjelp for å bekjempe kriminelle innvandrergjenger. Regjeringens svar gir lite håp. Naive politikere i denne og tidligere regjeringer har gjennom innvandringspolitikken lagt til rette for dagens forbrytervelde. De har satt egne hobbyer foran folkets trygghetsbehov. Nå får folket føle følgene.

Regjeringen søler vekk titalls milliarder kroner på havvind og batterifabrikker, men om folk har mat på bordet, er ikke så viktig. Oljefondet skal årelates til fordel for prestisjeprosjekter uten betydning for værlaget, men som kan tilfredsstille maktelitens begjær etter internasjonalt skryt.

Norge islamiseres åpenlyst. Det dreier seg ikke lenger om det som tidligere FrP-leder Siv Jensen kalte «snik-islamisering». For folk som ikke er i stand til å se hvordan islamsk kultur og totalitære tankegang gradvis og bevisst blir en stadig viktigere premissleverandør for samfunnsutviklingen, hjelper det neppe å gå til optiker.

Norge må absolutt penses inn på et nytt spor, men da nytter det ikke med en ny regjering. En Høyre-ledet regjering vil videreføre utviklingen av Norge på villspor. Vi får likevel håpe at de vanstyrende eliter etter hvert får avløsning.

Hvis også håpet om en bedre fremtid svinner, er det norske folk virkelig ille ute.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.