NTB

Danmarks næringsminister Jakob Ellemann-Jensen sier han trekker seg som leder for partiet Venstre og går ut av politikken.

– Jeg har kjempet for det jeg tror på, men det er ikke alltid nok, selv om jeg har gitt alt jeg har. Og noen ganger mer enn det, sier Jakob-Ellemann-Jensen på en pressekonferanse mandag formiddag.

Han har vært leder for Venstre siden 2019. I tillegg til å gå av som partileder trekker han seg også som næringsminister og visestatsminister.

– Jeg slutter fullstendig i dansk politikk i dag. Sånn må det være, sånn skal det være.

Ellemann-Jensen skal offisielt forlate sine ministerposter i audiens hos dronningen klokken 13 mandag.

Stephanie Lose tar over ansvaret for partiet fram til landsmøtet i november, mens nåværende forsvarsminister Troels Lund Poulsen midlertidig tar over posten som næringsminister. De to var vikarer da Ellemann-Jensen var sykmeldt fra februar til august i år.

Heidi Bank overtar den tidligere Venstre-lederens plass i Folketinget.

Ellemann-Jensen tok først roret som forsvarsminister i Mette Frederiksens andre regjering som tiltrådte i desember 2022. Han ble i august i år utnevnt som næringsminister.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.