Foto: Vidar Ruud / NTB

Inger Støjberg ville hindre importerte barneekteskap til Danmark. Hun skilte asylsøkende par med en mindreårig part og for dette er hun blitt stilt for retten i Danmark. Nå forlater hun sitt parti og fortsetter i Folketinget som uavhengig.

Tirsdag vedtok Folketinget at Støjberg skulle stilles for riksrett for at hun i 2016 ga instruks om at asylsøkerpar ikke fikk bo sammen dersom kvinnen var under 18 år. Det er kun andre gang på over 100 år at Danmark har tatt i bruk riksretten. Av de 179 representantene så var det kun 30 som stemte mot riksrett for Støjberg. Tiltalen mot henne finner du her.

– Det er uendeligt tungt for mig, men det kan ikke være anderledes. I den periode jeg er i nu, er det at være løsgænger den bedste måde, jeg kan blive ved med at kæmpe for de værdier jeg står for, sier Inger Støjberg.

Inger Støjberg ser fremtiden i Danmark:

– Vi står ved begyndelsen til en indvandringsbølge. Og den erkendelse mangler Venstres ledelse. Hvis Venstre igen skal være et stort parti og igen have statsministerposten, så kræver det en stram og troværdig udlændinge-politik. Jeg tror ikke længere, at vi kommer dertil med Jakob Ellemann-Jensen som formand. Jeg tror ikke, han bliver statsminister.

Venstre svikter i forholdet mellom by og land i Danmark, mener Støjberg:

– Forbindelseslinjerne er stille og roligt blevet svagere imellem det man kunne kalde produktions-Danmark i Jylland og så nogle af de store byer.

Hun avslutter med å si at som «løsgjenger» kan hun være verdikriger «uten filter».

Skivefolkeblad.dk

 

Kjøp Asle Tojes bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.