Foto: Vidar Ruud / NTB.

Den danske folketings­representanten Inger Støjberg, som var utlendings- og integrerings­minister i Danmark i tiden 2015–2019, tar til orde for å tvangsteste folk som bor i landets utenforskaps­områder for koronavirus på grunn av de høye smittetallene der.

Den store overrepresentasjonen blant koronasmittede blant ikke-vestlige innvandrere og deres etterkommere vitner om at disse ødelegger for andre ved ikke å innordne seg, skriver Støjberg på Facebook.

Jeg er simpelthen så irriteret og træt af, at det igen igen er nogle ikke-vestlige udlændinge og efterkommere, der ødelægger det for alle vi andre, fordi de ikke kan finde ud af at indordne sig.

Alle kan få corona, men der er en helt vanvittig overrepræsentation blandt de ikke-vestlige udlændinge og deres efterkommere. Hele 23 procent af alle smittede i år tilhører den gruppe. Det skal ses i sammenhæng med, at ikke-vestlige udlændinge og deres efterkommere udgør 8,9 procent af befolkningen i Danmark.

Hvornår lærer de at indordne sig?

Gitt tingenes tilstand er tvangstesting i ghettoene med sikte på tvangsisolering av smittede den eneste utveien for å hindre unødige nedstengninger, mener den tidligere statsråden.

Jeg ser simpelthen ikke anden udvej end at indføre tvangstestning i ghetto-områder med højt smittetryk, og så må de tvangsisoleres, hvis de ikke selv kan finde ud tingene.

Det kan simpelthen ikke passe, at de skal ødelægge det for alle andre, så Danmark skal blive ved med at holdes lukket ❤️🇩🇰

Utspillet fra Støjberg kommer like etter at det ble kjent at antallet smittede i Odense-bydelen Vollsmose nærmer seg 1000 pr. 100.000 innbyggere, noe Berlingske kaller ekstraordinært høye smittetall.

Potentielt kan en så høj smitte betyde, at en genåbning af samfundslivet i Odense må udskydes, lød det fra eksperter.

De ekstraordinært høje coronasmittetal i bydelen har kickstartet en debat om, hvorvidt man kan og bør tvangsteste beboere i området.

Vollsmose er et av Danmarks såkalte «særlig utsatte boligområder» med mange innvandrere og ugunstige sosio-økonomiske indikatorer.

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) har hittil ikke gitt noe klart signal om hva hun mener i spørsmålet om tvangstesting på slike steder.

Inger Støjberg har vært innvalgt til Folketinget for Venstre siden 2001, men forlot nylig partiet fordi det gikk inn for riksrett mot henne fordi hun i sin ministertid adskilte asylsøkende ektepar der den ene ektefellen var mindreårig. Riksrettssaken mot Støjberg ventes å komme opp til sommeren.

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.