Nytt

Integrasjonsminister Inger Støjberg er et rivjern. Ikke før har kommisjonens president Jean-Claude Juncker gjort folkevandringen til et spørsmål om Europas humanitet, før Støjberg kontant avviser å ta så mye som en av de 160.000 inn i Danmark. Jyllands-Posten.

støjberg

Foto: Snaphanen

– Vi bliver ikke en del af fordelingen af de 160.000 asylansøgere, siger integrationsminister Inger Støjberg fra Venstre.

– Jeg tror, man må sige, at der allerede foregår en uformel omfordeling af asylansøgere i Europa. Men vi bliver ikke en del af fordelingen af de 160.000 asylansøgere. Vi ligger allerede meget højt, siger hun og henviser til Danmarks retsforbehold i EU.

Det kan hun gjøre fordi Danmark har tatt et såkalt rettsforbehold som gjør at det står utenfor asylbestemmelsene i EU.

– Vi har et retsforbehold, og vi tager absolut en meget stor andel i forvejen, påpeger hun:

– Det er rigtigt, at vi godt kunne gå ind og tage en del af de 160.000, men det ser jeg simpelthen ingen anledning til.

Støjberg lar seg ikke vippe av pinnen. Jyllands-Posten spør om ikke et ja-parti som Venstre føler seg forpliktet til å dele på byrdene, nå som Frankrike og Storbritannia sier seg villig til å ta henholdsvis 24.000 og 15.000.

– Jeg forstår ikke sammenhængen. Man bliver nødt til at melde sig ind i den virkelige verden i stedet for sådan en eller anden akademisk verden. I den virkelige verden har vi absolut taget vores del målt på indbyggertal, siger integrationsminister Inger Støjberg.