Sakset/Fra hofta

DK Integrasjonsminister Inger Støjberg kalt rasist

Var integrationsminister Inger Støjberg ikke i forvejen forhadt af venstrefløjen, så blev hun det, da regeringen bebudede en række udlændingepolitiske stramninger. Særligt det, at asylansøgere fremover – i lighed med kontanthjælpsmodtagere, ikke var berettiget til hjælp fra staten, hvis de havde værdier for mere end 10.000 kroner. Et naturligt tiltag, al den stund, at det traditionelt er den bedrestillede del af en borgerkrigsramt befolkning der flygter (gennem 6-7 lande), og mobile værdier typisk vil være ædelmetaller og smykker.

I dag kan man så læse at forslaget er ændret. Det stiller næppe venstrefløjen tilfreds, men det siger alt om den politiske atmosfære i Dannevang. Kritikken har aldrig handlet om racisme, men udelukkende om at pudse glorien for andres regning. Danske kontanthjælpsmodtagere er måske nok ofre i venstrefløjens optik, men ikke helt så meget som folk med en mørkere lød. Ingen går så meget op i hudfarver som selverklærede anti-racister.

Historien kort fra Jyllands-Posten – Støjberg om ændring: Flygtninge stilles bedre end danskere.

«Efter en ny ændring i det omstridte lovforslag om asylansøgeres værdigenstande vil asylansøgere i nogle tilfælde være bedre stillet end danske statsborgere. Det siger integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg (V) til Ritzau.

På mindre end en uge har regeringen nu for anden gang rettet i regeringens forslag om at beslaglægge asylansøgeres værdigenstande, herunder vielsesringe, hvis de er af høj værdi.

Det er nu helt udelukket, at politiet kan beslaglægge ‘genstande med en særlig affektionsværdi’ – uanset værdien af de genstande.

– Det er rigtigt, at med den ændring, der er foretaget nu, kan man i nogle tilfælde se, at asylansøgere bliver stillet bedre end mennesker, der har boet i Danmark hele deres liv, siger Støjberg til Ritzau.»

Danmark integreringsminister Stojberg kalt rasist FB hat 2015

Document.dk