Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen varslet på Facebook at han melder seg ut av Venstre. Dermed mister partiet sine to største navn på en uke. Inger Støjberg fikk tidligere i uken beskjed om å ta sin hatt å gå som nestleder. Løkke Rasmussen sier det var utløsende for at han tok det endelige skritt og meldte seg ut.

Løkke Rasmussen var statsminister fra 2009-2011 og fra 2015-2019. Han er en av Danmarks mest erfarne politikere. I Berlingske spekuleres det i at han vil danne et nytt parti. Det har oppstått vakuum i det politiske landskapet. Venstre er i realiteten i oppløsning. Partileder Jakob Ellemann-Jensen har ikke hatt en heldig hånd med styringen.

Det spekuleres i at Løkke Rasmussen kunne få med seg Støjberg. Men da må han bli mer innvandringsstreng enn han hittil har vært.
 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂