Inger Støjberg er dømt til 60 dagers fengsel av riksretten fordi hun skilte ektepar hvor jenta var mindreårig. Politisk er det en uforståelig dom. Støjberg fulgte danske verdier som skiller mellom voksne og barn i seksuelle forhold, Men deler av byråkratiet og venstresiden hater Inger Støjberg. Stemmetallet var 23 mot én stemme.

Støjberg var innvandringsminister i Lars Løkke Rasmussens Venstre-regjering og tilhørte selv Venstre.

Danskene vil se denne dommen i sammenheng med at statsminister Mette Frederiksen er under granskning av minkkommisjonen med tanke på riksrett. Frederiksens regjering vedtok 3. november i fjor å slakte ned hele Danmarks bestand av mink, uten at det forelå juridisk dekning for det. Sammenlignet med dette er Støjberg-saken en bagatell.

Støjberg grep inn i saker som gjaldt 23 par. En bestemmelse i menneskerettskonvensjonen sier at partene skulle vært hørt før de ble skilt.

Til sammenligning har statsministeren og hennes regjering utslettet en hel næring uten å ha juridisk grunnlag for det.

Støjberg er nå dømt. Hvis Frederiksen slipper, vil det ikke bli forstått av brede lag. Det blir en maktdemonstrasjon av venstresiden hvor danskene får anskueliggjort at det ikke er likhet for loven.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.