Nestleder i Høyre Henrik Asheim. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Høyre-nestleder Henrik Asheim sier at partiet fortsatt har full tillit til partileder Erna Solberg.

Aksjebråket omkring Erna Solbergs mann Sindre Finnes skal ikke ha påvirket Solbergs stilling innad i høyre. Hennes posisjon er like solid som før, ifølge Høyres nestleder Henrik Asheim.

NTB melder om saken.

– Dette er en sak som får mye oppmerksomhet, og det er helt forståelig. Det er mange spørsmål som skal besvares. Men Erna Solbergs tillit i Høyre er urokkelig, sier Asheim til TV 2.

Han sier at partiet ikke var kjent med hvor omfattende Finnes’ aksjevirksomhet var før onsdag i forrige uke. Han  avviser at Høyre har holdt informasjon tilbake.

Spørsmålet om en slik tilbakeholdelse av informasjon har kommet opp i forbindelse med det nylige valget.

Det har fra enkelte hold blitt hevdet at man i Høyre holdt på saken til valget var over, for at ikke det som lå an til å bli et brakvalg for Høyre skulle påvirkes i negativ retning.

Asheim er opptatt av å plassere skylden på Sindre Finnes, og ikke på Høyre-leder Solberg. Han mener Erna Solberg er ført bak lyset av sin mann, og at hun selv har opptrådt korrekt straks hun ble kjent med saken og dens omfang. .

– Jeg tror alle kan se at hun ikke har gjort noe feil. Det er ektemannen som ikke har sagt hele sannheten til henne, og da er det vanskelig å ettergå all den informasjonen man skal ha, sier Asheim.

Det gjenstår å se om grunnplanet i Høyre deler toppledelsens syn på saken. Hva velgerne mener, får man ikke vite før ved neste valg og et par år, selv om meningsmålingene vil gi indikasjoner.

Siden «alle sider» i norsk poltikk nå har hatt sine skandaler i løpet av kort tid, er det mange som vil mene at velgerne vil tenke at «alle partier like gode», og at disse sakene dermed ikke vil føre til de helt store velgerbevegelser.

Les også: 

Presset mot Erna Solberg øker

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.