1. nestleder i Høyre, Henrik Asheim. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Høyre-nestleder Henrik Asheim lar seg ikke imponere av talen Jonas Gahr Støre holdt til eget parti torsdag. – Bærer preg av indremedisin, sier han.

Opptakten til Arbeiderpartiets landsmøte har vært preget av personstrid og velgerflukt. Ap-leder Jonas Gahr Støre la vekt på at partiet må gjenvinne tilliten til velgerne da han talte til landsmøtet torsdag.

Svake målinger gjennom lang tid har satt sitt preg på hele organisasjonen, og for Støre er det åpenbart viktig å prøve å skape en viss entusiasme foran en kommende valgkamp.

Men i andre partier ser man med kritisk blikk på det som fremføres fra talerstolen på Arbeiderpartiets landsmøte.

Nå kommer, ikke uventet, kritikken fra det største opposisjonspartiet. Høyre-nestleder Henrik Asheim mener Støres tale først og fremst virker å være beregnet på eget parti, for å skape ro i rekkene og få fokus vekk fra personstriden.

Asheim mener Støre i stedet burde  brukt tiden på å snakke om folks hverdagsproblemer.

– Denne talen bærer mer preg av indremedisin enn å svare på de utfordringene folk opplever i sin hverdag og som vil avgjøre valget til høsten, sier Asheim.

Det er nok av slike hverdagsproblemer å ta tak i. Høyre-toppen etterlyser eksempelvis svar på hvordan Ap skal få flere unge inn på boligmarkedet.

Han ber også Støre forklare hvem som skal sørge for eldreomsorgen fremover.

Asheim er imidlertid fornøyd med at Støre tok arbeidslinjen i forsvar i landsmøtetalen sin. Målet om å få flest mulig i arbeid, og færre på offentlig stønad, er noe de to største partiene har felles. Selv om valget av virkemidler kan variere.

Høyre-nestlederen er spent på hva som vil komme på bordet i de gjenstående dager av Ap-landsmøtet.

– Så får vi se hva landsmøtet til slutt mener. Skal vi gi flere muligheten til å jobbe må vi gi bedre hjelp, men det må også lønne seg økonomisk å komme i jobb, sier Asheim.

Les også: 

Støre avviser krise i Arbeiderpartiet

Kjøp gode bøker fra Document, se utvalget!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.