Høyres partileder Erna Solberg (t.v.) og Henrik Asheim (t.h.) under Høyres landsmøte 2023 på Gardermoen. Foto: Alf Simensen / NTB

Erna Solberg ble som ventet gjenvalgt som Høyres partileder uten motkandidater på partiets landsmøte søndag. Også de to nestlederne ble gjenvalgt.

Med økende oppslutning på meningsmålingene stevner Høyre-stura fremover med samme mannskap. På landsmøtet fikk hele den sentrale partiledelsen fornyet tillit.

62 år gamle Erna Solberg har vært partileder siden 2004, og er gjenvalgt for en periode på to år. Hun får fortsatt følge av de to nåværende nestlederne Henrik Asheim og Tina Bru.

Valgkomiteens leder Harald Furre viste fram en graf om utviklingen på meningsmålingene det siste året da han la fram innstillingen og konstaterte:

– Det er ikke noe skrikende behov for noe skifte, for å si det forsiktig.

Høyre har i lengre tid nå ligget på verdier omkring, og til dels godt over, 30 prosent i oppslutning. Det gjør Høyre til landets desidert største parti.

Per i dag peker alt i retning av et brakvalg for Høyre til høsten, og en ny periode i regjering etter storingsvalget om drøye to år.

De to øvrige medlemmene av partiets arbeidsutvalg ble også gjenvalgt: Helge Orten fra Møre og Romsdal og Anne Berit Figenschau fra Troms og Finnmark. Sandra Bruflot er det eneste nye ansiktet i Høyres toppledelse. Hun ble valgt som leder før Høyres kvinneforum, et verv hun overtar fra Guro Angell Gimse.

Mange vil mene at fremgangen for Høyre først og fremst er uttrykk for velgernes økende misnøye med Støre-regjeringen, mer enn at man har en glødende entusiasme og tro på hva Erna Solberg og hennes mannskap står for.

Les også: 

Abid Raja anklager Høyre-ledelsen for å være «blendahvite»

Påskelesning! Bestill fra Document:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.