Dette kan være første tegn på en mer anspent sikkerhetspolitisk situasjon mellom de to nabolandene.

Etter at Finland ble medlem av Nato 4. april, og dermed ble alliansens 31. medlemsland, varslet Russland at de ville svare militært.

Ifølge finske Yle-TV har Russland allerede startet byggingen av flere militærbaser tett opp til grensen, skriver ABC Nyheter.

«Dette er de første synlige tegnene på at Russland har begynt å investere i beredskapen til sine grensebaser nær Finland etter mange år med inaktivitet,» rapporterer den finske kringkasteren.

Finland har en av Europas mest robuste hærer, da de i motsetning til andre vestlige land lot være å bygge ned forsvaret, men opprettholdt en stor stående styrke med mange reserver.

Ifølge major Marko Eklund, som har jobbet i finsk militær etterretning og overvåket det russiske forsvaret i mer enn 20 år, er det Petrozavodsk-depotets viktigste oppgave for tiden å reparere, modernisere og levere militært utstyr til krigen mot Ukraina.

Mye tungt materiell, som kampvogner og artilleri, er lagret på stedet. Utstyret som er lagret skal være tilstrekkelig til å utstyre minst en motorisert brigade på 4.000 soldater.

Ifølge Finlands forsvarsminister, Antti Häkkänen, utgjør ikke de nye basene en umiddelbar trussel mot landets sikkerhet.

 

 

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.