En koranbrenner er ifølge en pressemelding fra partiet, blitt ekskludert fra Sverigedemokratene.

– Vi synes du umiddelbart skal slutte å brenne Koranen, skriver partiet i en åpen e-post til koranbrenneren.

Da Sverigedemokratene gjennomgikk sitt medlemsregister og fant ut at de hadde en koranbrenner i sin midte, ble det opprettet en eksklusjonssak. Denne personen er nu ekskludert av partiet.

– Sverigedemokratene har ikke på noe tidspunkt uttrykt ønske om at du eller noen andre skal skape opinion i vårt navn ved å brenne bøker. Som medlem av et parti kan du ikke iscenesette kontroversielle meningsytringer uten partiets godkjennelse, skrev SD i en åpen e-post til koranbrenneren.

Fører svensk ytringsfrihet i feil retning

Partiet skriver at religionskritikk bør skje gjennom argumentasjon og ikke provokasjon. 

– Spesielt hvis disse provokasjonene skjer i vårt navn, men uten vår viden.  

Og koranbokbrann for å provosere verdens muslimer er ikke veien å gå for Sverigedemokraterna:

– Avslutningsvis, siden du eksplisitt spør: Ja, vi mener at du umiddelbart bør slutte å brenne Koranen offentlig for å provosere verdens muslimer. Vi mener at dette på mange måter er destruktivt og at det risikerer å føre utviklingen av svensk ytringsfrihet i feil retning.

SD håper budskapet går inn

Partiet har ikke fått noen bekreftelse fra koranbrenneren om ekskluderingen er mottatt, men håper at «budskapet har nådd frem og at vedkommende vil stoppe sine demonstrasjoner.

Den som er mest kjent for å ha brent Koranen, er Salwan Momika. Han har i media uttalt at han er medlem av SD og at han ønsker en plass i Riksdagen for partiet. SD har ikke opplyst hvem ekskluderingen gjelder.

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.