Sverigedemokraten Rebecka Fallenkvist har gjort seg bemerket som opinionsleder i Sverigedemokraternas mediesatsing Riks. Med humor og provokasjon har hun angrepet politiske motstandere. Nå blir hun suspendert fra tjenesten etter at hun omtalte Anne Frank som «kåtheten selv».

Det er i et slettet Instagram-innlegg Fallenkvist skriver at hun leser Anne Franks dagbok. Anne Frank var en ung jødisk jente som døde i konsentrasjonsleir under Holocaust, og dagboken handler om livet hennes mens hun og familien lever i skjul for å unnslippe nazistene.

«50 sider inn og så langt har Anne Frank bare slått meg som usedelig. Kåtheten selv», skrev Rebecka Fallenkvist.

Innlegget hennes skapte offentlig storm i Sverige, og Judiska Ungdomsförbundet kritiserer henne på skarpt på Twitter:

Organisasjonen forventer også at hun fjernes fra sine tillitsverv og ekskluderes fra SD:

Judiska Centralrådet har også kritisert Fallenkvist og Sverigedemokraterna, og mener at de hele tiden tester grensene.

Fallenkvist har gitt en kommentar til Expressen hvor hun sier:

«Boken er en rørende skildring av menneskelig godhet og ondskap. Den gode Anne, som i de første kapitlene er som enhver annen ung jente, hun lever livet i fred og finner en interesse for gutter (som jeg fremhevet), står i kontrast til nazismens ondskap», skriver Fallenkvist og fortsetter:

«Min story hadde som mål å synliggjøre det gode og menneskelige i Anne – ikke å forminske det onde hun ble utsatt for. Noen valgte å feiltolke historien min, og derfor tok jeg den ned, jeg vil ikke at noen skal bli støtt unødig.»

Fallenkvist har fått mye kritikk fra sine egne følgere på Twitter, som hevder at hun er en byrde for Sverigedemokraterna.

Også medieprofilen Chang Frick kritiserer Fallenkvist:

Journalist Margit Silberstein legger heller ikke fingrene imellom:

Det er ikke første gang at Rebecka Fallenkvist får gjennomgå for noe hun har sagt. I et intervju med Samnytt i løpet av valgnatten sa hun «helg seger», noe mange mente var en referanse til nynazisters «hell seger», en svensk variant av den offiselle tyske nazihilsenen «sieg heil».

 

Kjøp billetter til Document-møtet i Ulsteinvik her!

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.